FOTO VIDEO Ministrul de interne, Lucian Bode, la deschiderea sezonului estival 2021: “Structurile MAI au obligația 24 de ore din 24 să facă proba integrității, a profesionalismului și a eficienței”

Lucian Bode. FOTO Adrian Boioglu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a aflat în această dimineață la Constanța, unde a participat la o trecere în revistă a efectivelor și tehnicii de luptă a structurilor ministerului, prezente pe litoralul românesc în perioada sezonului estival. La evenimentul desfășurat în Piațeta Perla din Mamaia, au participat și șeful DSU, Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, șefii IPJ și ISU Dobrogea, ai Jandarmeriei și Poliției de Frontieră, alături de autorități publice locale.

Deschiderea sezonului estival se face, și în acest an, în condițiile existenței stării de alertă, cu restricții de care trebuie să ținem cont în continuare. Relaxarea nu este încă una totală, chiar dacă de la 1 iulie am intrat într-o nouă etapă pe calendarul relaxării. Măsurile de protecție sanitară trebuie respectate, iar oamenii trebuie să înțeleagă că există în continuare riscuri, a atras atenția, ministul Lucian Bode, în deschiderea discursului său pentru efectivele din structura ministerului, care vor acționa pe litoral în această vară.

Pentru a asigura un climat de liniște și siguranță pentru constănțeni și pentru cei care își vor petrece concediile pe litoralul românesc, în perioada 1 iulie – 6 septembrie, au fost detașați de la unități din țară un număr de 400 de polițiști și 600 de pompieri, care să vină în sprijinul efectivelor curente.

„Prin măsurile dispuse suntem preocupați atât de asigurarea unui trafic fluent, prin mobilizarea unui număr suplimentar de echipaje care să ofere sprijin conducătorilor auto, a explicat ministrul.

Acesta le-a cerut angajaților structurilor MAI să se afle într-o permanentă legătură cu reprezentanții a tot ceea ce înseamnă servicii de turism de pe litoral.

Solicit structurilor MAI să se conecteze în permanență la realitățile din teren, inclusiv într-un dialog constant cu tot ce înseamnă servicii de turism aici pe litoral și mă refer la hotelieri, la organizatori de evenimente, restaurante, cluburi. Efectivele de jandarmi și polițiști vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la toate evenimentele cultural-artistice, organizate în perioada estivală. O atenție deosebită va fi acordată zonele unde sunt organizate tabere de vară sau evenimente sportive, a spus Lucian Bode.  

Pe toată întinderea litoralului românesc, la fel ca în anii trecuți, au fost operaționalizate 25 de puncte de lucru temporare de intervenții în situații de urgență.

„De exemplu, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn, Venus și Vama Veche au fost amenajate corturi de prim ajutor, dotate cu toate echipamentele necesare salvării vieții. În proximitatea acestor puncte sunt amplasate echipamente ale IGSU capabile să ajungă și să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime, a mai spus ministrul Bode.  

Reprezentantul Guvernului a cerut tuturor subordonaților din structurile MAI să fie fermi în intervenții, când se constată încălcarea legii, precum și o abordare echilibrată și profesionistă a situaților operative.

Structurile MAI, fiecare cu zona sa de competență, rămân în continuare în centrul atenției publice, motiv pentru care aveți obligația 24 de ore din 24 să faceți proba integrității, a profesionalismului și a eficienței. Din partea noastră, a mea personal și a conducerii MAI aveți toată susținerea, dar vă atrag atenția că așteptările sunt foarte mari, iar toleranța la greșeală este scăzută, iar la derapaje este zero, a avertizat ministul de interne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*