FOTO VIDEO Mai multe unități școlare au fost închise în județul Constanța din cauza viscolului. În județ se circulă cu dificultate

Pe drumurile din județ se circulă cu dificultate. FOTO CTnews.ro

Din cauza condițiilor meteorologice, autoritățile au luat decizia de a suspenda cursurile de la mai multe unități de învățământ din județul Constanța. Pe mai multe drumuri din județ se circulă cu dificultate, fiind mașini, inclusiv o ambulanță blocate în zăpadă.

Autoritățile au decis ca în localitățile:

Târgusor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârșova, Bărăganu, Independența, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fantanele, Lipnita, Rasova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindarești, Tortoman, Silistea, Ciobanu, Ostrov, Istria, Cogealac, Oituz, Sibioara, Cumpăna, Oltina, Vadu Oii, Săcele, Cuza Voda De asemenea, și din localitățile unde au structuri arondate.

În unele zone, datorită vizibilității zero intervenția este foarte dificilă existând riscul părăsirii părții carosabile

Pe DJ 226A, în apropiere de localitatea Nuntași, un microbuz cu 17 persoane a rămas blocat în zăpadă.

Potrivit ISU Dobrogea s-a intervenit la:

  • total 14 copaci degajați (3 de pe autoturisme, 8 de pe carosabil)
  • s-a intervenit pentru degajarea a 2 acoperișuri avariate din cauza vântului puternic
  • s-a intervenit pentru degajarea elementelor de la 2 schele avariate din cauza vântului puternic
  • 3 masini au derapat si au iesit in afara carosabilului, acestea fiind scoase de lucrătorii de la Secția Drumuri Naționale Ct
  • o ambulanță a ramas înzăpezita la Mircea Voda, se intervine cu un autocamion și o autospeciala de stingere pentru scoaterea ei.[06:57,
  • un microbuz cu 17 persoane înzăpezit la Sacele
  • alte 6 autoturisme care au derapat
  • 41 localități ramase fara energie electrica

UPDATE h 8.30

Lista actualizată cu localitățile unde nu se țin cursuri:

Târgușor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârșova, Bărăganu, Independența, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fântânele, Lipnița, Rasova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindărești, Tortoman, Siliștea, Ciobanu, Ostrov, Istria, Cogealac, Oituz, Sibioara, Cumpăna, Oltina, Vadu Oii, Săcele, Cuza Voda, Peștera, Topraisar, Băneasa, Cobadin, grădinița Negru Vodă, grădinița Darabani, grădinița Vâlcele, grădinița Techirghiol, grădinița Agigea, grădinița Lazu- în unitățile de învățământ din aceste localități s-au suspendat cursurile (și în structurile arondate).

In aceste instituții se asigura permanenta pentru eventualele situații în care merg la școală.

UPDATE h 9.00

Aliman, Albești- suspendare pentru ciclul gimnazial (cursuri după-amiaza)

UPDATE h 9.10

Se închide DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis viscol.

Pantelimon – DN 2A blocat și restricționat deoarece DN2A este închis. S-a luat decizia de a restricționa toate DJ-urile care ies în DN-urile închise. La fel și DJ 226 Mihai Viteazu și 226A Cogealac – Nuntași, DJ223 Saraiu – Topalu

UPDATE h 9.25

Șenilata din Băneasa a plecat spre Esechioi pentru a prelua o gravidă

UPDATE h 17.20

Situația drumurilor în județul Constanța la ora 17:00.

  • Drumuri Naționale închise: DN 2A limita de județ cu Tulcea – Ovidiu este închise
  • Drumuri Naționale restricționate pentru autoturisme cu masa mai mare de 7,5 tone:DN 22 (M. Viteazu-Lumina), DN 22C (Cernavodă – Murfatlar), DN3 (Ostrov- Murfatlar) și DN 38 (Agigea-N. Vodă).
  • Drumuri județene închise: DJ 222F (Miorita-Garliciu), DJ 224 Baltagesti-Crucea, DJ 223 Saraiu – Dunărea, DJ 226 B Pantelimon -DN2A, DJ 225 Saraiu-Pantelimon, DJ 222 Targusor-M. Kogălniceanu și DJ222 Peșteră-Pietreni, DJ 226A Cogealac-Râmnicu de Jos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*