FOTO VIDEO  Magia gustului și a poveștilor. Family Cakes, cofetăria unde dulciurile autentice ale copilăriei devin basme savuroase

Cofetăria Family Cakes din Constanța. FOTO Mitică Raftu

În inima Constanței, pe strada Ștefan cel Mare, într-o micuță cofetărie denumită cât se poate de sugestiv Family Cakes, Inna, o ucraineancă stabilită în România de mai mulți ani, însuflețește cele mai îndrăgite personaje de poveste ale actualei generații de copii. Aici, turta dulce coaptă după o rețetă tradițională, de casă, cu miere și ghimbir, poartă mereu chipul gingaș al unui iepuraș, al unui ursuțel dolofan sau al câte unui copil rumen în obraji.

În timp ce experimenta cu rețete și tehnici, a realizat că această pasiune ar putea fi transformată într-o afacere. Așa a luat naștere visul ei de a aduce bucurie și gusturi delicioase în casele constănțenilor.

Numele Family Cakes nu a fost ales întâmplător. Pentru fondatoare, acesta evocă momente de bucurie și uniune în familie, unde deserturile devin protagonistele oricărei sărbători sau eveniment special. Pentru ea, fiecare prăjitură sau dulceață este o poveste de familie, împărtășită cu dragoste și grijă.

În ceea ce privește procesul de învățare, fondatoarea a urmat cursuri online și a exersat singură, dedicându-se învățării continue și perfecționării tehnicilor sale. Calitatea ingredientelor este o prioritate, iar acest fapt se reflectă în produsele finale. De la untul de cea mai bună calitate la ciocolata fină și fructele proaspete, fiecare ingredient este ales cu grijă pentru a garanta gustul și prospețimea ireproșabilă a dulciurilor Family Cakes.

„La început, mi-a plăcut să coc diferite deserturi și nu m-am gândit să fac o afacere din asta. Am început să studiez mult arta cofetăriei și mi-a trecut prin minte gândul că aș putea să încerc să-mi deschid propria mea cofetărie, unde mai multă lume să se poată bucura de deserturile acestea delicioase”, mărturisește Inna.

Cofetăria, amplasată la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și I.G. Duca, a devenit cunoscută mai ales prin intermediul rețelelor de socializare, unde clienții au putut vedea ce minuni ies din mâinile iscusite ale ucrainencei. Cea mai bună reclamă i-o fac acum clienții. Oricine a gustat măcar o dată din urechile de iepuraș din turtă dulce sau a savurat o felie din torturile pe care Inna le pregătește cu atâta dragoste și migală, sigur i-a trecut pragul cofetăriei și a doua oară sau a recomandat-o mai departe.

„Cele mai populare dulciuri pe care le avem sunt cake pops pe un bețișor, tortul Medovic pe care toată lumea îl adoră; se prepară cu cireșe sau zmeură, un mix de fructe de pădure și cu mascarpone. Mai avem, bineînțeles, turta dulce de care copiii sunt absolut încântați. Cer mereu feedback de la clienți și, pe baza a ceea ce îmi spun ei, decid dacă las sau nu desertul în ofertă”, mai spune Inna.

Produsele de cofetărie ale ucrainencei se deosebesc și prin faptul că aceasta încearcă să păstreze totul cât mai natural și mai autentic.

„În dulciurile mele, susțin ingredientele de cea mai bună calitate: 82% unt, ciocolată, smântână naturală. Caramelul, de exemplu, pentru tortul Snickers, îl pregătim noi, singuri”, mai dezvăluie Inna.

Iar dulciurile ei au ajuns mărturii la petreceri de botez, torturile Medovic și Napoleon sunt tot mai des piesele de rezistență ale aniversărilor pentru copii, dar și pentru adulți. În preajma sărbătorilor, Inna pregătește cozonaci bine dospiți, pufoși și gustoși, cu ciocolată din belșug. Primește de asemenea comenzi multiple pentru rulada Pavlova, un desert suplu, armonios, în care dulceața clasică îmbracă perfect savoarea acrișoară și acidă a fructelor de pădure.

Cei care i-au trecut pragul și i-au devenit clienți fideli spun că preferă să cumpere sau să comande sortimente de dulciuri de la Family Cakes pentru că sunt delicioase, conțin ingrediente naturale folosite în general de gospodine în casă, nu sunt niciodată exagerat de dulci, iar rețetele după care lucrează ucraineanca nu conțin esența amăruie de rom nelipsită, de altfel, din majoritatea prăjiturilor și torturilor disponibile în orice cofetărie clasică.

Pentru a le oferi clienților săi o experiență gastromică de excepție, mare parte din profitul pe care Inna îl face din vânzarea prăjiturilor este reinvestit în echipamente performante și ingrediente de calitate. Deocamdată, ucraineanca lucrează în laborator ea însăși alături de încă o angajată. Cu timpul însă speră că dulciurile pe care le pregătește vor cuceri tot mai multe inimi. Până atunci, timpul liber care îi mai rămâne, Inna preferă să îl dedice copiilor săi, care o inspiră și cititului, un hobby care, de asemenea, îi stimulează imaginația pentru a crea cele mai frumoase povești de zahăr sau din turtă dulce, după rețeta care ei personal îi aduce aminte de meleagurile pe care speră că  le va putea numi din nou acasă.

Cofetăria Family Cakes poate fi contactată și pe rețelele de socializare, atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*