FOTO VIDEO Lacrimi de emoții și bucurie în Portul Constanța la întoarcerea Bricului Mircea acasă

Bricul Mircea s-a întors acasă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Rude, prieteni, colegi sau pur și simplu oameni curioși au așteptat în Dana Militară întoarcerea bătrânei Nave Școală, Mircea, care a refăcut drumul din urmă cu 80 de ani când a fost lansat la apă în Hamburg, Germania. 

Voiajul de instrucție din această vară a fost unul istoric, la împlinirea a 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

A parcurs peste 8.500 mile marine în 93 de zile de marș și a acostat în 12 porturi, unde au urcat la bord peste 12.000 de vizitatori.

A făcut escale în porturile Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franța), Rouen (Franța), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) și Istanbul (Turcia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*