FOTO VIDEO La Ovidius Clinical Hospital sunt tratate toate urgențele de ortopedie și traumatologie. Aparatura modernă permite realizarea unor investigații complexe

Ovidius Clinical Hospital. FOTO CTnews.ro

Ortopedia și traumatologia ca și specialitate se ocupă de diagnosticarea și tratarea afecțiunile aparatului locomotor, atât cele traumatice cât și cele a-traumatice. După cum îi spune și numele, traumatologia se ocupă de diagnosticarea și tratarea leziunilor traumatice survenite în urma diverșilor factori fizici – căderi de la înălțime, loviri cu diverse obiecte dure, factori chimici (arsuri chimice) factori fizici cum ar fi degerăturile precum și infecțiile bacteriene sau fungice.

“La spitalul OCH, în sprijinul ortopediei vine și departamentul de imagistică cu ajutorul căreia putem stabili un diagnostic de certitudine într-un timp foarte scurt și putem trata corespunzător pacientul. Se poate trata orice urgență de ortopedie și traumatologie, plecând de la cele mai simple cum este cazul entorselor, a contuziilor, până în cazul celor mai complexe: luxații, fracturi, fracturi închise, fracturi deschise” spune dr. Silvana Crina Alecu, specialist ortopedie traumatologie.

Așadar ortopedia, traumatologia şi tehnologiile imagistice de ultimă generaţie se regăsesc în cadrul clinicii OCH. Medicii specialiști de aici asigură consultaţii ale sistemului osteoarticular pentru adulţi, dar şi pentru copiii. Cazuistica a arătat că în general, la pacienții români predomină leziunile degenerative la toate vârstele. Patologia genunchiului este una din cele mai des întâlnite, urmată de afecțiuni ale şoldului, bolile coloanei vertebrale (hernii de disc și fracturi) și în final patologia reumatismală.

“La OCH asigurăm investigaţii complete ale aparatului locomotor: ecografii, radiografii, rezonanţa magnetică sau computer tomograf. La noi pacienţii primesc asistenţa completă, de la diagnostic până la investigaţii şi control. Din luna martie a acestui an spitalul OCH dispune și de o linie de gardă de ortopedie. La orice oră din zi sau din noapte echipa formată din cei 8 medici ai spitalului este aici în sprijinul pacientului pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului locomotor” precizează ortopedul Silvana Crina Alecu, de la OCH.

Medicii ortopezi spun că multe afecțiuni ale aparatului locomotor pot fi prevenite şi ne recomandă evitarea eforturilor fizice excesive, evitarea creşterii în greutate şi controlul medical de specialitate imediat ce avem vreo suspiciune privind sistemul osteoarticular. Mişcările bruşte, ridicarea unor greutăţi forțând corpul și accidentele nedorite datorate neatenției, duc la o suprasolicitare a articulaţiilor şi a coloanei vertebrale.

Informații și programări la telefon: 0241 480 400. E-mail: office@ovidius-ch.ro sau pe site-ul: www.Ovidius-CH.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*