FOTO VIDEO Italianul Marco Sentieri a câștigat marele trofeu la Festivalul “Dan Spătaru” din Medgidia

Marco Sentieri, câștigătorul festivalului "Dan Spătaru", Medgidia 2016. FOTO Adrian Boioglu
Marco Sentieri, câștigătorul festivalului "Dan Spătaru", Medgidia 2016. FOTO Adrian Boioglu

Festivalul Internațional “Dan Spătaru” a demonstrat din nou că Medgidia nu este un oraș în care cultura a fost uitată. Casa de Cultură din municipiu a fost plină până la refuz în seara în care a avut loc “Gala Laureaților”. Cei prezenți au avut parte de trei ore de muzică de bună calitate și cu toții și-au adus aminte de cetățeanul de onoare al orașului – Dan Spătaru.

Iată câștigătorii ediției 2016, dar și primele reacții, la cald, din partea organizatorilor, suprinse de jurnaliștii “Constanța NEWS“.

23 concurenți s-au luptat pentru trofeul cel mare, dar și pentru locurile 2 și 3, precum și premiile speciale. Solistul italian Marco Sentieri este cel care a plecat acasă, la Napoli, cu marele premiu al Festivalului “Dan Spătaru”. Premiul întâi a fost obținut de o româncă – Ioana Gherghina din București, iar premiul doi de o tânără din Republica Moldova – Mădălina Gaivas. Locul trei a fost obținut de Ana Maria Roșu din Roman, cea care anul trecut a fost doar finalistă.

Juriul acestei ediții a fost compus din: Sida Spătaru, textierul Andreea Andrei, redatorul Radio România, Titus Andrei, interpreta Pompilia Stoian, textierul Carmen Aldrea Vlad, actrița Eniko Georgescu, textierul Mirela Fugaru, compozitorul Cristian Faur, redactorul muzical Ionuț Dulgheriu și compozitorul Andrei Kerestely. Președintele juriului este dirijorul Voicu Enăchescu.

Aceasta a fost cea de a XI-a ediție a festivalului care poartă numele cetățeanului de onoare al municipiului.

“Cultura din Medgidia nu trebuie să se piardă. Evenimente culturale de orice fel, precum cel petrecut în acest final de săptămână, precum tabăra de pictură, festivalul de teatru, aspecte de care administrația locală se îngrijește, evenimente culturale care mențin sufletul comunității încă viu și noi toți cetățenii trebuie să ne modificăm un pic opțiunile și să participăm din ce în ce mai mult la astfel de evenimente”, a declarat Bogdan Moșescu, City Managerul municipiul Medgidia. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*