FOTO VIDEO Învierea de la malul mării. Mii de credincioși au participat la slujba oficiată de IPS Teodosie

IPS Teodosie ofera Lumina credincioșilor pe ruinele cetății Tomis. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie ofera Lumina credincioșilor pe ruinele cetății Tomis. FOTO Adrian Boioglu

Vremea bună i-a scos pe constănțeni din case în noaptea de Înviere. La Catedrala Arhiepiscopală din oraș au fost aproape 5000 de credincioși creștini ortodocși. Oamenii l-au așteptat pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, să vină de pe mare cu o șalupă militară.

Înaltul ierarh a adus Lumina Sfântă și a adresat mesajul său despre însemnătatea acestei zile chiar lângă treptele Cazinoului. Alaiul de preoți l-a condus apoi lângă Catedrala Arhiepiscopală și pe ruinele fostei cetăți Tomis a avut loc momentul împărțirii Luminii de la Ierusalim.

IPS Teodosie a urcat apoi pe scena de vară din lateralul catedralei și a ținut slujba de înviere. Urmăriți imaginile surprinse de echipa Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*