FOTO VIDEO Investiții în educație și în sănătate la Seimeni. Primarul Mitică Șerban: “Comuna va avea un corp nou de școală, dar și un nou centru medical, ambele proiecte fiind aproape finalizate!”

Mitică Șerban, primarul comunei Seimeni. FOTO CTNews.ro

Începutul noului an școlar vine cu vești bune pentru cei aproximativ 140 de copii din comuna constănțeană Seimeni. După câțiva ani de la demararea proiectului, timp în care administrația publică locală s-a confruntat cu obstacole demne de o telenovelă, clădirea noului corp de școală s-a înălțat lângă vechiul corp de școală, iar la începutul lunii octombrie își așteaptă primii elevi în bănci.

Ne pare rău că la data aceasta, adică la începutul școlii, nu am reușit să terminăm lucrările, dar în urma discuțiilor avute cu constructorul avem promisiunea că noul corp de școală va fi finalizat la începutul lunii octombrie, iar copiii vor putea învăța aici, a dat asigurări primarul comunei Seimeni, Mitică Șerban.

Demarate cu trei ani în urmă, lucrările au fost întrerupte după ce constructorul care a câștigat licitația a… dat bir cu fugiții după doar câteva săptămâni de la demararea lucrărilor! „A fost o situație tare neplăcută, care ne-a pus în situația de a rezilia contractul și de a lua toată documentația de realizare a licitației pentru acordarea lucrărilor unui nou constructor. Acest lucru ne-a întârziat cu cel puțin doi ani, dar, la final, am reușit să beneficiem de serviciile unui nou constructor, mult mai serios. După cum puteți vedea, se lucrează în ritm alert, iar după doar trei luni de la reluarea lucrărilor muncitorii sunt la faza finisajelor de interior, a declarat, pentru Constanța NEWS, primarul Mitică Șerban.

Noul corp de școală cuprinde toate dotările necesare unui proces de învățământ modern, copiii urmând să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu, dar și de facilități la nivelul epocii pe care o trăim.

“Noul corp de școală cuprinde o sală de clasă spațioasă, de care era nevoie, deoarece la școala veche avem doar patru clase, insuficient pentru numărul de elevi pe care îl avem. De asemenea, toaletele sunt în interior, până acum le aveam în exterior, și vorbim despre grupuri sanitare separate pentru fete, băieți, cadre didactice și persoane cu dizabilități. O cameră separată este pentru centrala termică, toate încăperile vor beneficia de încălzire. În concluzie, copiii noștri vor beneficia de aceleași condiții pe care le oferă o școală modernă, de la oraș, a punctat primarul comunei Seimeni.

Investiția inițială a fost de 700 de mii de lei, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, fiind apoi suplimentată cu 300 de mii de lei, din bugetul local.

Iar veștile bune pentru copiii comunei Seimeni nu se termină aici! Tot cu ocazia inaugurării noului corp de școală, elevii vor primi câte o tabletă, la pachet cu abonament la internet, astfel încât să poată continua studiile fără întreruperi în cazul nedorit în care probleme legate de pandemie vor duce orele de studiu în online.

Am dorit să ne asigurăm că procesul de învățământ nu va fi afectat. Atât eu, cât și colegii din Consiliul Local, considerăm că educația copiilor reprezintă un capitol prioritar și suntem în permanență preocupați de condițiile de învățământ oferite în comună. La ultima ședință de consiliu local am direcționat o importantă sumă de bani, din bugetul local, pentru achiziționarea de tablete și abonamente la internet, a dezvăluit primarul Mitică Șerban.

Un vizitator cu memorie fotografică, care a fost în satul Seimeni la începutul verii, iar apoi a revenit, acum, la jumătatea lunii septembrie, va avea, cu siguranță o surpriză. Chiar în imediata vecinătate a sediului primăriei, pe un teren care era viran în urmă cu trei luni, acum se ridică o frumoasă clădire, la care se lucrează la foc automat!

După patru ani de muncă, încep să se vadă roadele, iar această construcție, ridicată în mai puțin de trei luni, este noul centru medical al comunei Seimeni. În aprilie, ultima oară când ne-ați vizitat, aici era un teren viran, iar acum avem speranța că, la sfârșitul lunii noiembrie, vom da centrul medical în folosință, a dezvăluit primarul Mitică Șerban.

Ca și în cazul noului corp de școală, investiția este realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, 800 mii lei, plus cofinanțare din bugetul local, de 400 de mii lei. La parterul noului centru medical al comunei Seimeni va funcționa un dispensar medical, iar la etaj va funcționa o farmacie, o facilitate extrem de necesară comunității, în condițiile în care cea mai apropiată farmacie, la momentul actual, se află la Cernavodă. De asemenea, clădirea va găzdui și două cabinete, unul pentru medicul școlar, iar celălalt va fi un cabinet stomatologic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*