FOTO VIDEO Infrastructură modernă pentru locuitorii din comuna Cumpăna. Mai multe străzi din oraș sunt în plin proces de asfaltare

Lucrări de infrastructură la Cumpăna. FOTO Roxana Dumitrică

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna. Mai multe străzi din comună se află în plin proces de reabilitare, pietruire și asfaltare.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat pentru CTnews, că acesta proiect era unul mult așteptat de locuitori.

“Este un proicect mult așteptat, mai ales că este una dintre cele mai vechi străzi din comuna Cumpăna. Urmează pietruirea, macadamul, apoi asfaltul. Acesta este nivelul străzilor din comuna  Cumpăna. În lucru, avem alt proiect care este în cus de execuție”, a spus primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju.

Cele mai importante etape au fost deja parcurse, iar la final, străzile vor avea un aspect modern. Oamenii așteaptă cu nerăbdare finalizarea acestor proiecte de modernizare, mai ales că străzile pe care se lucrează devin impracticabile atunci când plouă.

“Unii oameni își pierd speranța când văd că întârzie finalizarea acestor lucrări. Au fost ploi torențiale care au produs dezastre. Dacă vine ploaia, o să fie plin cu apă și apare disconfortul oamenilor care spun că nu pot intra cu mașinile în curți și garaje. Apar neplăceri în rândul oamenilor, care își pierd răbdarea și vor terminarea cât mai urgentă a lucrărilor. Noi nu facem decât să creăm civilizație, în rândul locuitorilor din Cumpăna”, a adăugat primarul localității, Mariana Gâju.

Șase străzi vor fi reabilitate în cadrul acestui proiect.

“Totalul este de șase străzi. Ne aflăm cu patru dintre străzi la nivelul de piatră spartă, pe strada Transformatorului am pus și bordurile, pe strada Berzei suntem la stadiul de pământ, dar suntem în termen, chiar puțin înainte cu lucrările și avem încredere că până la finalul anului vom termina lucrările” , a spus șeful de șantier Ionuț Vieriu.

În paralel , au loc lucrări de înlocuire a rețelei de canalizare și alimentare cu apă, dar și de racordare la rețeaua de canalizare.

“Sunt lucrări finanțate prin POIM, Implementate de RAJA, sunt lucrări de apă și canalizare. Chiar acum se efectuează lucrări de racord la rețeaua nouă de apă cu vechile rețele din localitate. Urmează ca pe strada Crinului să se facă o nouă rețea de canalizare. Lucările trebuie făcute rapid, pentru a se putea continua lucrările de asfaltare și montare borduri, care trebuie să fie gata la finele lui 2022”, a adăugat Mariana Gâju.

Oamenii abia așteaptă ca străzile lor să fie asfaltate, iar comuna să arate așa cum le-a fost promis.

“E foarte bine, va fi superb. Când vor fi gata, vom avea și locuri de parcare”, a spus un localnic

“Se desfășoară normal lucrările. Este cam multă mizerie, din păcate. Probabil  va fi ok. Așteptăm de mulți ani, sperăm să fie ok”, a adăugat un alt bărbat din comună.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2022. Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Cumpăna. Proiectul de infrastructură este finanțat din bugetul propriu al comunei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*