FOTO VIDEO Incendiu la biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța

Incendiu la biserica din cartierul Tomis Plus. FOTO ISU Constanța

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 28 august, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la biserica din cartierul Tomis Plus. Arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, la fața locului s-au deplasat șase autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru transport victime multiple și o ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și o ambulanță SAJ, dar numai o singură persoană, o femeie în vârstă de 45 de ani, a suferit arsuri de gradul unu pe antebraț și a fost transportata la spitalul județean.

Incendiul a izbucnit când avea loc slujba de liturghie, iar în biserică se aflau câteva zeci de credincioși. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din biserică de către Gruparea Mobilă de Jandarmi, iar alte 15 persoane au fost evacuate din blocul alăturat lăcașului de cult, atât de jandarmi cât și de pompieri.

„Toate persoanele din blocul alăturat s-au autoevacuat, iar din informațiile primite de la preotul bisericii, în interiorul lăcașului nu mai sunt persoane”, au mai transmis reprezentanții ISU Constanța.

 

Din interior au fost evacuate 11 butelii. Acțiunea pompierilor constănțeni este în dinamică.

UPDATE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că 11 apartamente din blocul de lângă biserică au fost afectate de incendiu, patru dintre ele de flăcări, iar restul de fum. De asemenea, întreaga latura dinspre biserică a faţadei blocului a fost afectată de flăcări, în timp ce aproximativ 500 de metri pătrați din construcţia de lemn din curtea bisericii a ars complet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*