FOTO VIDEO Încasările Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, în creștere de la an la an. În 2019, veniturile au fost de 9 milioane de lei

Delfinariul din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Când Delfinariul și-a schimbat abordarea în urmă cu 3 ani și-a anunțat mai puțin spectacol și mai multă educație despre natură și animale, mulți au strâmbat din nas. “Educația e la școală” au spus, iar distracția la Delfinariu. Însă încasările ultimilor ani au dovedit că oamenii de la Complexul Muzeal au pariat pe o atitudine câștigătoare, în final. 2018 a fost în creștere de vizitatori față de anul anterior, iar 2019 cu mult peste 2018.

“Am avut 650 de mii de vizitatori față de 633 de mii în 2018, ceea ce a generat și venituri mai mari, mai ales că am avut un procent mai mare de vizitatori adulți, ceea ce înseamnă că i-am tentat, și i-am tentat pe părinți să vină împreună cu copiii la Delfinariu. Este un mare avantaj fiindcă la ora actuală, azi, cei care decid ce se întâmplă în jurul nostru cu biota, cu natura, sunt adulții, sunt cei mari.

Ei trebuie să beneficieze de mesajul educațional și de responsabilizare față de acțiunile pe care le au, fiecare la locul lor de muncă. Că e cu un nylon, cu gunoiul, că este pe mare, că este pescar, că vede un delfin. În consecință consider că este un succes să aducem adulți și vrem în continuare să o facem” spune directorul Complexului Muzeal de Științe Naturale, Adrian Bîlbă.

Veniturile anului trecut s-au ridicat la aproape 9 milioane de lei, în creștere cu aproape 8% față de anul anterior, 2018. Interesant este că avansul încasărilor este mai mare decât creșterea numărului de vizitatori iar asta se explică prin afluxul mai mare de adulți față de copii. 40% din veniturile anuale ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii se duc pe cheltuieli salariale directe și indirecte, adică și impozite. Alte 30-40 de procente sunt cheltuieli de funcționare: asta înseamnă hrana viețuitoarelor, reparații curente și tot ceea ce mai este necesar. În fine, ultimii 20%  rămân pentru investiții.

“Veniturile și vizitatorii generează condiții mai bune pentru animale, în sensul asigurării necesarului vital: hrană suficientă, hrană mai bună, și altele. Animalele în mare parte se bucură de prezența vizitatorilor: vin la gard și sunt prietenoase. Noi suntem o grădina zoo specifică mediului urban: nu suntem într-o pădure și n-am putea avea animale periculoase, nu putem să apăsăm pe pedala spectaculozitatii, ci pe pedala relaxării în natură împreună cu animalele” explică directorul Adrian Bîlbă

Ponderea încasărilor din biletele vândute elevilor este undeva la 10-15%. Aceste bilete sunt reduse cu 75%, deoarece conducerea Complexului Muzeal vrea să atragă elevii, spre educație și spre ecologie. Atitudinea faţă de natură este în primul rând o chestiune de educaţie și de cultură. Prin activităţi şcolare şi extraşcolare elevul conştientizează faptul că trăieşte într-un mediu natural, dependent de celelalte elemente ale biosferei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*