FOTO VIDEO În Constanța s-au montat bariere contra inundațiilor, în Techirghiol, centrul este inundat

Pregătiri pentru combaterea ploilor abundente. FOTO Primăria Constanța

Județul Constanța  este sub avertizare cod galben de ploi, până la ora 23:00. Conform datelor transmise de meteorologi, cantitățile de apă pot ajunge până la 25 de l/mp și izolat 40 – 50 l/mp, iar aversele pot fi însoțite și de vânt puternic și grindină.

Constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori în dreptul copacilor sau a crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
  • Dispecerat Serviciul gestionare spații verzi – 0722.54.53.66;
  • Dispecerat Serviciul protecţie civilă, securitate, sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Pentru prevenirea eventualelor inundații în zonele cu probleme din oraș, lucrătorii Serviciului de Protecție Civilă, Sănătate, Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei împreună cu militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au montat în zonele nevralgice din oraș, un număr de 10 diguri de protecție, în zona Delfinariu, pe străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor, în zona cartierul Km 4-5 – în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie, dar și în cartierul Coiciu, la intersecţia străzilor Izvor şi Poporului.

Sute de saci cu nisip au distribuiți către asociațiile de proprietari din zonele cu potențial inundabil, iar pe unele străzi au fost montate bariere din saci cu nisip.

Reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 20 de echipe ale S.C. RAJA S.A. sunt în teren pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, cu 10 vidanje, iar reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi sunt prezenți în cartiere cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari.

Echipe mixte din cadrul Primăriei Municipiului Constanța monitorizează în permanență situația din teren și sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o va impune.

În Techirghiol însă, autoritățile au fost luate prin surprindere de aversele de ploaie de după amiază, care potrivit specialiștilor au depășit peste 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Așa se face că centrul localității a fost în doar câteva minute sub apă. În imaginile apărute în mediul online, se poate vedea cum apa ajunge până aproape de genunchii oamenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*