FOTO VIDEO În a treia zi de căutări a pescarilor dispăruți pe mare s-au alăturat misiunii și Forțele Navale și Inspectoratul General de Aviație

Forțele Navale s-au alăturat căutărilor pe mare a celor trei pescari. FOTO Forțele Navale

Echipele de căutare a celor trei pescari dispăruți în după amiaza zilei de 6 martie s-au mărit, dar cu toate acestea, nici urmă de persoanele căutate.  

De dimineață, la solicitarea Centrului de Coordonare pentru salvare Maritimă (MRCC) Constanța, două mijloace de mobilitate navala din cadrul Gărzii de Coastă au reluat acțiunea de căutare a celor trei pescari dispăruți în data de 6 martie.

Ulterior, elicopterul EC 135 nr.290, dotat special cu FLIR (sistem electro-optic de observare pe timp de zi și noapte), flotoare pentru zborul deasupra mării, NVG, etc.) al Inspectoratului General de Aviație s-a alăturat misiunii.

Tot din aer a participat la căutări și elicopterul Puma Naval 141, în urma solicitării MRCC din cadrul Autorității Navale Române

Suplimentar, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustațiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exercițiu multinațional, să se alăture operațiunilor de căutare-salvare.

În jurul orei 17.00 căutările au fost sistate căutările, iar toate echipajele au fost retrase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*