FOTO VIDEO Importul din SUA al unor autoturisme cu „daună totală”, oprit în Portul Constanța

Importul din SUA al unor autoturisme cu „daună totală”, oprit în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța – Sud Agigea, în mai multe containere, cinci autoturisme înregistrate cu „daună totală”, care urmau a fi introduse în țară. Conform legislației în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operațiunea de import nu a fost finalizată.

Potrivit Gărzii de Coastă, în perioada 08 – 10 decembrie, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat mai multe containere sosite în Portul Constanța. Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din state din afara spațiului Uniunii Europene.

„Poliţiştii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul că acestea figurează cu daună totală. Având în vedere faptul că legislația din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanța Sud a dispus indisponibilizarea acestora, până la definitivarea cercetărilor”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Verificările continuă, iar la finalizare vor dispuse masuri în consecință cu privire la autovehiculele respective.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. ehh careva nu a vrut sa dea spaga necesara si acum or sa faca un exemplu din el. Cand vin facute muci din germania si apoi le vinde Perifan ca si de noi este ok, pe el nu il vede nimeni ca stie pe cine sa unga

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*