FOTO VIDEO Iepurașii de la Microrezervația din Constanța au nevoie de cuști. Conducerea Complexului Muzeal caută designeri și donatori pentru realizarea acestor amplasamente

Iepurași la Microrezervația din Constanța.

A venit primăvara la Microrezervatia din spatele Delfinariului, iar animalele au intrat în perioada reproducerii. Iepurașii din cuștile de la zoo au fost primii (cum altfel?) și deja puii lor se răsfață la soare. Îngrijitorii le-au curățat adăposturile, au igienizat căsuțele însă cele două femele au preferat să-și încropească câte un cuib între paiele proaspete puse pe jos.

“În parcul Microrezervatiei ni s-au înmulțit iepurașii, că e primăvară și așteaptă Paștele. Avem spații numeroase pentru această specie, dar niciodată nu sunt de ajuns, când e vorba de iepuri. Motiv pentru care lansez o provocare. Provocarea este pentru un designer, un tânăr sau mai mulți tineri, care doresc să facă niște cuști, niște căsuțe, niște amplasamente care să însemne și un spațiu exterior pentru iepurași și eventual cineva care cu dorința de a sponsoriza, de a-și plasa numele firmele sau al lui pe căsuța respectivă, poate să și facă aceste adăposturi. Iepurași avem”, spune Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Preocuparea medicului Bîlbă pentru mai multe adăposturi nu e întâmplătoare: iepurii au o rată de înmulțire uriașă, dacă ne gândim că perioada de gestație la iepuroaică durează în medie 30 – 31 de zile. În fiecare lună, femelele din Microrezervație vor naște pui, si în curând locul va fi aglomerat.  Este cunoscut faptul că iepurașii încep să iasă din culcuș la vârsta de 12 -15 zile în timpul verii și la 18 – 21 zile în timpul iernii.

La această vârstă deja mănâncă și nutrețuri diferite, în paralel cu laptele matern. La vârsta de 4 săptămâni puii deja sunt înțărcați, iar ca să se poată face acest lucru, ar trebui mutați în spații separate. Microrezervația de la Delfinariu își așteaptă voluntarii, iubitori de animale, cu idei și propuneri pentru noile adăposturi ale iepurașilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*