FOTO VIDEO Femeile social-democrate s-au reunit în stațiunea Mamaia pentru a celebra 8 Martie. Mariana Gâju: „Ziua Internațională a Femeii nu are culoare politică”

Femeile social-democrate din Constanța au sărbătorit 8 Martie. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Ziua Internațională a Femeii a fost celebrată cu mare fast de circa 850 de femei care fac parte sau susțin Organizația județeană a Femeilor Social-Democrate (OFSD) din Constanța, sâmbăta aceasta, 4 martie, la hotelul Dorna din stațiunea Mamaia.

Reuniunea femeilor social-democrate din județul Constanța are loc pentru prima dată de la debutul pandemiei de COVID -19, în martie 2020, iar gazda evenimenului dedicat doamenlor și domnișoarelor a fost nimeni alta decât președinta OFSD Constanța, Mariana Gâju.

„Răspunsul a peste 850 de femei reprezintă faptul că fiecare localitate din Constanța a dorit să fie prezentă, la început de primăvară, acasă, spunem noi, în familia social-democrată a organizației județene Constanța. Dar eu aș spune așa: Ziua Internațională a Femeii nu are culoare politică. Această zi este dedicată tuturor femeilor, indiferent de ce culoare politică poartă. În suflet, în minte să poarte dragostea, iubire și de ce nu, splendoarea naturii să înfrumusețeze chipul femeii, în tot timpul anului. Le spun «la mulți ani» tuturor și să își împlinească visurile”, a dorit să transmită Mariana Gâju, în calitatea sa de lider al femeilor social-democrate de la malul mării.

Numai în județul Constanța, 11 administrații publice locale sunt conduse de femei.

„Nu este momentul să ne lăudăm singure, dar dumneavoastră, care analizați rezultatele activității noastre, în teritoriu, 365 de zile pe an, aveți pulsul realității, vedeți că femeile sunt mai consecvente, femeile sunt mai muncitoare și că nu dau înapoi atunci când întâmpină un obstacol”, a mai spus Mariana Gâju.

Alături de femeile social-democrate reprezentante ale unităților administrativ-teritoriale de pe toată întinderea județului Constanța s-au aflat și câțiva dintre bărbații care ocupă funcții cheie în partid și care, de-a lungul vremii și a propriilor cariere politice, au dat dovadă că pot face echipă excelentă cu femeile din politică sau din administrația publică locală, județeană și chiar centrală.

„Doamnele, în general, sunt mai echilibrate, mai puțin pătimașe. Prin definiție, orice doamnă, orice femeie este un bun gospodar. O femeie care are grijă de familia din care face parte, cu siguranță știe să aibă grijă și de comunitate. Iar din experiența mea vă pot spune că, în administrație, femeile sunt vârfuri de lance”, este de părere președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, Felix Stroe.

De ziua lor, acesta le-a transmis tuturor doamnelor și domnișoarelor să rămână mereu optimiste, cu zâmbetul pe buze și să nu își piardă niciodată determinarea de a-i mobiliza și pe bărbați să țină pasul cu ele în înfăptuirea de lucruri importante pentru comunitate.

„Să știți că sunt foarte multe cazuri în care doamnele fac administrație mult mai bine decât bărbații, pentru că sunt gospodine de acasă, iar acest lucru se transpune în administrația publică locală. Ele fac administrație cu mai multă abnegație, perseverență și cu mai multă stăruință, decât bărbații. Chiar dacă lucrurile, știm cu toții, merg destul de greu în administrația publică locală și centrală, o femeie, chiar dacă este dată afară de ușă, intră pe geam”, a completat și deputatul PSD de Constanța, Lucian Lungoci.

Parlamentarul Marius-Horia Țuțuianu a susținut și el spusele colegilor săi, nu doar în spiritul de a le flata pe doamne de ziua lor, ci mai degrabă prin prisma experienței avute cu femeile din administrația publică pe durata mandatului său de președintele al Consiliului Județean Constanța.

„Partidul Social Democrat, cel puțin Organizația Județeană Constanța poate să spună cu mândrie că, într-adevăr, doamnele din Partidul Social Democrat fac față cu onoare unei funcții administrative, unei funcții de primar, viceprimar, consilier județean sau consilier local și putem spune că, în general, doamnele au mai multă putere de muncă, au mai multă seriozitate și în primul rând sunt mai consecvente”, a enumerat deputatul Horia Țuțuianu.

Preferând o astfel de notă și primarul comunei Amzacea din județul Constanța a dorit să transmită mesajul oficial de 8 Martie adresat tuturor femeilor, prin glasul unei doamne:

„Administrația publică locală din Amzacea transmite femeilor din comunitatea noastră, din comuna Amzacea, o primăvară frumoasă, sănătate, putere de muncă, pentru că într-adevăr avem nevoie. Cred că numărul mare de participante (n.red – la o astfel de activitate) se datorează și faptului că am trecut printr-o pandemie, iar lumea este dornică de socializare. Oricât am aprecia noi internetul sau partea asta electronică, clar avem nevoie de socializare”, a dorit să transmită, din partea Primăriei Amzacea, Felomina Velicu, inspector în administrația publică locală.

Festivitatea organizată în cinstea femeilor social-democrate cu ocazia zilei de 8 Martie a fost gândită și ca un mod de a le mulțumi acestora pentru serviciul deosebit adus comunităților din care fac parte și unde, adesea, se implică pentru a afla și pentru a soluționa probleme femeilor, mamelor, bunicilor rămase fără sprijin la apusul vieții, din satele, comunele și orașele pe care le reprezintă, aceasta fiind și menirea organizațiilor de femei ale fiecărei formațiuni politice.

„Am primit cu bucurie răspunsul doamnelor din județ, având în vedere că au simțit lipsa întâlnirilor de an de an – devenise o tradiție, doar pandemia ne-a oprit să putem avea această întâlnire, la început de primăvară. Primăvara știm că înseamnă nu doar renașterea naturii la viață, ci pentru noi toți înseamnă un nou început, unde venit cu altă forță, cu altă altă viață, cu dragoste față de prieteni, dar mai ales de familie și, în același timp, cu dorința de a ni se împlini visurile. Așa a început și primăvara aceasta.

La fiecare început de martie, timpul parcă se oprește în loc pentru a aduce un omagiu femeii. Femeia, care nu este altceva decât ființa care să presare dragoste pe tot ceea ce atinge, în tot ceea ce face. Este ființa care, atunci când își privește copiii, lumea pare mai frumoasă. Este ființa care atunci când privește spre bărbat, face ziua mai frumoasă soțului, prietenului – dar, de ce nu, este prietena, este colega, este colaboratoarea care spune întotdeauna: mă bazez pe o prietenă, mă bazez pe o colegă, mă bazez pe oameni. Asta înseamnă pentru noi întâlnirea de astăzi”, a punctat, în stilul caracteristic, social-democrata Mariana Gâju.

La sărbătoarea femeilor social-democrate de la malul mării au luat parte și figuri ale administrației guvernamentale, legislativului central și european, printre care deputata Simona Bucura-Oprescu, deținătoarea președinției Comisiei de administrație publică locală și centrală din forul inferior al Parlamentului, secretarul general al organizațiilor naționale ale femeilor social-democrate, Maria Lazăr, dar și europarlamentarul Rovana Plumb.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*