FOTO VIDEO Felix Stroe, candidatul PSD la președinția CJ Constanța: “Proiectul meu de suflet se numește județul Constanța, inclusiv municipiul Constanța. Este pariul vieții mele!”       

Felix Stroe, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. FOTO Paul Alexe

Candidatul Partidului Social-Democrat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Felix Stroe, a declarat, într-o conferință de presă susținută miercuri, că nu va părăsi Constanța indiferent de rezultatul alegerilor de duminică. Mai mult, acesta a declarat că, deși se consideră pe deplin competent chiar și pentru funcția de prim-ministru, proiectul său de suflet se numește județul Constanța.

Dacă cetățenii județului Constanța îmi vor acorda încrederea să le fiu președinte de județ pe patru ani de zile, proiectul meu de suflet se numește județul Constanța, inclusiv municipiul Constanța, este pariul vieții mele! Nu voi pleca, dacă voi fi ales președinte voi munci pentru constănțeni.

Dacă nu voi fi ales președinte, iar nu voi pleca. Nici senator, nici deputat, locul meu este aici! Nu mi-a propus nimeni să plec în guvern sau să fiu prim-ministru, dar dacă mi-ar propune aș refuza, nu de frică că nu fac față, aș face față cu siguranță și o spun apăsat, tușat, a declarat Felix Stroe, în fața jurnaliștilor constănțeni.

Candidatul social-democrat și-a creionat și prioritățile în cazul în care va câștiga președinția Consiliului Județean, atât pentru dezvoltarea județului, cât și pentru implicarea în proiecte care să ajute la modernizarea municipiului Constanța, la fel cum a făcut-o și în calitate de manager al companiei de apă.

Trebuie să fac spitalul regional pentru copii, trebuie să facem complexul multi-expozițional, trebuie să facem legătura rutieră între nordul și sudul județului, trebuie să aducem în toate școlile din cele 207 localități, nu 70, cum cred contracandidații mei, școlile să aibă grupuri sanitare, apă caldă și apă rece. Ce, apa caldă nu trebuie să fie și la Dobromir? Trebuie să fie numai pe Mircea cel Bătrân, în centrul Constanței? Trebuie să fie și la Dobromir, și acolo sunt copii, și acolo e molimă, și acolo trebuie să ne ținem copiii sănătoși. Avem ce să facem!”, a enumerat Felix Stroe.

Social-democratul a ironizat și lipsa de coerență a liberalilor, care au condamnat (doar din vorbe, în opinia sa) traseismul politic, dar care au adus în PNL, în ajun de alegeri, nu mai puțin de 7000 de social-democrați.

Nu mi-am trimis emisari la niciun primar din județul Constanța, pentru că eu nu am nevoie de emisari. Am avut o relație instituțională consistentă, foarte corectă, cu toți primarii din județul Constanța. Deci n-am trimis emisari, n-am șantajat, n-am adresat rugăminți. Și, hai să fim serioși, nu suntem noi cei care, condamnând traseismul politic, jurându-ne în fața sfintelor moaște că în viața noastră nu vom practica traseismul, nu noi, Partidul Social-Democrat, am adus pe listele noastre peste 7000 de aleși locali, aproape 200 de primari! Hai să fim serioși, uneori te întristează demagogia unora, ca să nu folosesc alți termeni. Lipsa de legătură dintre vorbă și faptă, a spus Stroe.

De altfel, lipsa de coerență din declarațiile și faptele principalilor contracandidați a fost unul dintre subiectele preferate ale lui Felix Stroe, în conferința de presă la care i-a avut lângă el pe Decebal Făgădău, candidatul social-democrat pentru funcția de primar al Constanței, dar și pe social-democratul Cozmin Gușă.

“Eu nu sunt precum iluștrii mei contracandidați, care spun așa: când am zis că iau, am luat, când am zis că dau, am zis… Nu! Eu, când am zis că fac, am făcut! Și dacă am făcut 1,1 miliarde de euro pentru o societate comercială, să spună și ei ce au făcut… Cornul și laptele?”, a punctat candidatul social-democrat.

Totodată, Felix Stroe le-a răspuns și celor care îl acuză că în aparițiile sale publice vorbește doar despre activitatea sa la conducerea companiei de apă, RAJA SA.

“Eu vorbesc despre faptele mele. Dacă este o rușine să vorbesc despre 1,1 miliarde euro atrase din finanțare europeană, mă mândresc și o să vorbesc în continuare, cu nerușinare, despre activitatea mea la compania de apă”, a spus Stroe, care a adăugat că experiența în managementul uneia dintre cele mai importante companii private reprezintă un atu important, în competiția cu ceilalți contracandidați.

Am experiența necesară să transpun ceea ce am făcut la compania de apă, care în urmă cu foarte puțin timp era o societate comercială aflată practic în insolvență, o societate comercială care acționa în jumătate din județul Constanța, iar astăzi este o societate cu vizibilitate națională, o societate sănătoasă din punct de vedere economic și financiar, o societate care oferă servicii de calitate, la prețuri absolut rezonabile, a punctat Felix Stroe.

El a subliniat și faptul că datorită proiectelor realizate la conducerea regiei de apă, județul Constanța a beneficiat de fonduri europene în valoare totală de 740 milioane euro.

Investiții de 740 milioane de euro în județ. De ce le-am făcut? Pentru că nu mai erau aceste capacități de apă și canalizare. De ce am adus 180 de milioane de euro în Constanța? Pentru că a fost nevoie de ei. Pentru ca cetățeanul, atunci când se trezește dimineața, să poată să-și facă un duș, gospodina să-și gătească mâncarea, să funcționeze toaleta. Stații moderne de epurare, ca să putem pune steagurile cu delfini albaștrii pe plajă și să avem turiști”.

În opinia candidatului social-democrat, județul Constanța are două mari resurse, turismul și agricultura, afirmându-și tot sprijinul pentru investitorii privați și în special pentru cei care investesc în aceste două activități.

Este normal, capitalul privat trebuie încurajat și o mare parte din banii europeni vor fi pentru investitorii privați. Județul Constanța are două resurse, agricultura și turismul și voi sprijini capitalul din aceste sectoare. Voi sprijini capitalul din agricultură. Îi voi sprijini să-și cumpere tractor, combină, aripă de irigat, să-și cumpere vite ca să-și facă fermă, să-și facă o făbricuță de lactate, să facă viță de vie, livezi… Da, pe aceștia îi voi sprijini în primul rând, a afirmat Felix Stroe.  

În finalul conferinței de presă, după ce a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, Felix Stroe i-a îndemnat toți locuitorii județului să meargă la vot și să voteze cea mai performantă echipă, aceasta fiind, în opinia sa, cea social-democrată.

Întotdeauna, o competiție are un câștigător. Îmi doresc să câștig această competiție, Decebal Făgădău își dorește să câștige, ne dorim să câștigăm, suntem convinși că oferta noastră, această echipă, este cea mai bună, dar cel care este suveran este alegătorul.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*