FOTO VIDEO Exerciții efectuate de jandarmi în municipiul Constanța. Forțele de ordine au simulat capturarea unor hoți care au dat atacul la o mașină de transport valori

Jandarmii au intervenit în forță. FOTO IJJ Constanța

Focuri de armă au răsunat în dimineața de 8 mai în două zone ale Constanței – Piața Ovidiu și cartierul Palas. Jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi și cei de la Gruparea Mobilă au desfășurat concomitent exerciții în care s-a folosit muniție de manevră.

Exercițiile au fost planificate de către Direcţia Pază şi Protecţie Instituţională a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și au participat efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, activitatea fiind organizată în contextul preluării pazei şi protecţiei instituţionale a Băncii Naţionale a României – sucursala Constanţa, de către efectivele de jandarmi.

Potrivit primului scenariu, la sediul BNR din Piața Ovidiu, mai mulți atacatori înarmați au atacat o autospecială de transport valori la intrarea în obiectiv, încercând în același timp să pătrundă în sediul instituției. Urmează riposta elementelor de dispozitiv de la fața locului și venirea în sprijin a echipei de intervenție de la IJJ Constanța pentru neutralizarea atacatorilor.

În cea de-a doua situație, de la sediul Grupării Mobile, un transport de valori însoțit de jandarmi este oprit pe un drum de un individ simula o defecțiune la un autoturism ce bloca șoseaua. Din autoturismul respectiv, persoane înarmate au atacat autospeciala de transport valori, dar echipajul de însoțire a ripostat pentru neutralizarea atacatorilor.

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că astfel de exerciţii sunt organizate periodic, se bazează pe unele scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

 

 

 

 

La Grupare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*