FOTO VIDEO Două dintre arterele principale ale localității, cuprinse în amplele proiecte de infrastructură rutieră demarate de către Primăria Orașului Cernavodă

Lucrări de infrastructură rutieră la Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Primăria Orașului Cernavodă derulează, în această perioadă, o serie de proiecte majore de infrastructură, menite să modernizeze localitatea și să asigure un grad ridicat de confort pentru cetățenii orașului dunărean. Evident, toate aceste schimbări aduc, pe moment, un grad de inconfort, însă reprezentanții administrației publice locale se bazează pe faptul că locuitorii orașului vor înțelege că lucrurile nu pot fi făcute altfel.

„Noi, administrația publică locală, am mișcat lucrurile în oraș și ne-am dori, la rândul nostru, să putem schimba fața orașului peste noapte, așa cum probabil își doresc și cetățenii orașului, însă trebuie să înțelegem că este nevoie de timp și că este important că toate aceste proiecte au fost deja demarate, iar odată cu realizarea lor fața orașului se va schimba în bine”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră are în vedere reabilitarea uneia dintre arterele principale ale orașului, Strada Ing. Anghel Saligny, care are o lungime de aproximativ 1,2 km.

„Pe Strada Ing. Anghel Saligny s-a turnat covor asfaltic în urmă cu 11 ani, deci a ieșit din garanție de mult timp. De asemenea, la vremea aceea, nu au fost făcute trotuarele, astfel că trotuarele și bordurile cred că au peste 15 ani de când au fost făcute pe această stradă. De aceea, domnul primar a decis ca strada să fie reabilitată de la zero, cu trotuare, borduri, asfalt nou. În următoarea perioadă vom începe lucrările pe această arteră importantă a orașului Cernavoda, care va intra, cum am spus, în reabilitare totală”, a explicat Șerif Cîrjali.

Autoritățile publice locale speră ca odată începute lucrările să avanseze rapid, iar strada să fie reabilitată până la finalul acestui an.

„Strada Ing. Anghel Saligny a suferit foarte multe intervenții în decursul timpului, au fost lucrări la rețeaua de termoficare, la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, iar acum arată într-un stadiu care necesită intervenție urgentă. Lucrarea este deja în procedură de achiziție, urmează a fi contractată și avem speranțe că anul acesta o vom și finaliza. Se va reface partea carosabilă, reconstrui trotuarele, bordurile. Lucrarea este evaluată la aproximativ 6,5 milioane lei”, a declarat șeful Serviciului Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Cernavodă, Silviu Bănuță.

O altă arteră importantă ce face obiectul unui proiect de investiții în infrastructură este strada Prelungirea Seimeni, care va fi modernizată pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, de la ieșirea din localitate și până la intersecția cu strada Nichita Stănescu.

„Avem și strada Prelungirea Seimeni, într-o zonă în care s-a făcut un cartier de case, iar cetățenii care locuiesc acolo ne-au cerut să reabilităm asfaltul, să facem trotuare și borduri, pentru a putea circula și pietonal în acea zonă. Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local și vor fi demarate lucrările. De asemenea, mai avem cartierul Nucului, peste Canal, unde vom porni investiția și vom face de la zero, asfalt, trotuare, borduri”, a detaliat viceprimarul Șerif Cîrjali.  

În aceeași zonă de investiții se află și proiectul ce vizează Cartierul Scriitorilor, unde administrația publică locală a trebuit să reevalueze valoarea totală a lucrărilor, deoarece prețurile au crescut simțitor, iar la licitație nu s-a prezentat nimeni.

„În Cartierul Scriitorilor, cum îi spunem noi, s-a scos la licitație realizarea proiectului de refacerea trotuarelor și bordurilor, după ce tot noi l-am asfaltat, pentru că nu era asfaltat. Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la licitație, pentru că a fost subevaluat, în condițiile în care prețurile cresc ce la o lună la alta. Am făcut o reevaluare și vom scoate din nou la licitație”, a explicat Șerif Cîrjali.

De altfel, în acest an, Primăria Orașului Cernavodă a inițiat, de la zero, un număr semnificativ de proiecte de infrastructură, care vor schimba în bine fața localității.

„În anul 2022, Primăria Orașului Cernavoda a inițiat de la zero un număr de cel puțin 30 de proiecte. În momentul de față avem deja documentații, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, în mare parte avem și autorizații de construire obținute. Multe dintre aceste proiecte sunt deja contractate, la altele suntem acum în procedură de achiziții, iar pentru anumite obiective de investiții încă mai așteptăm, în perioada imeditat următoare, să primim documentațiile, faza proiect tehnic, să le autorizăm, urmând ca toate proiectele să fie lansate în maxim o lună”, a concluzionat șeful Serviciului Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Cernavodă, Silviu Bănuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*