FOTO VIDEO Dispensarul din Aliman a fost modernizat și reabilitat. Primarul George Nicola:”Aici nu se făcuse nicio investiție în ultimii 20 de ani”

Dispensarul din Aliman. FOTO Paul Alexe

Timp de mai bine de 20 de ani, dispensarul din satul constănțean Aliman, la care apelează atunci când au probleme de sănătate cei aproximativ 3000 de locuitori ai comunei Aliman, nu mai cunoscuse nicio lucrare de reabilitare, ajungând într-o stare de avansată deteriorare. O problemă stringentă, care solicita o rezolvare grabnică, dar care apăsa precum un spin în talpă pentru administrația publică locală. Un prim pas pentru soluționarea acestei probleme s-a făcut în urmă cu un an, când a fost inaugurat noul dispensar din satul Dunăreni, care i-a preluat pe cei aproximativ 1500 de locuitori din Dunăreni.

Pentru noi, administrația publică locală din Aliman, un aspect căruia îi acordăm o atenție deosebită este cel al sănătății locuitorilor noștri. Cu toții știm că dacă avem un popor educat și un popor sănătos, restul vine de la sine. Noi am construit un dispensar nou, în satul Dunăreni, unde nu exista așa ceva. Am angajat, încă din primele zile ale precedentului meu mandat, o asistentă comunitară, plătită din bugetul local, pentru a avea grijă de sănătatea cetățenilor din comuna noastră, împreună cu medicul de familie, pe care îl ajută, a explicat, pentru Constanța NEWS, primarul comunei Aliman, George Nicola.

Totuși, noul dispensar nu rezolva decât în parte problema vechiului dispensar, astfel că primarul George Nicola a demarat un proiect de reabilitare și modernizare a vechiului dispensar din satul Aliman, lucrările fiind demarate în acest an și terminate în urmă cu puțin timp.

“Am reușit reabilitarea dispensarului din satul Aliman, o clădire la care, în ultimii 20 de ani, nu se făcuse nicio investiție. Reabilitatea a cuprins schimbarea acoperișului, pentru că ploua în dispensar, am anvelopat întreaga clădire, pentru a asigura protecția termică în interiorul clădirii. S-a zugrăvit atât în interior, cât și în exterior, și tot ceea ce ține pentru a asigura un cadru civilizat pentru buna desfășurare a activității medicale, a punctat primarul comunei aflate la 30 de kilometri de Cernavodă, acolo unde se află cel mai apropiat spital orășenesc.

Primarul din Aliman dorește, acum, să reușească accesarea unor fonduri pentru dotarea cu aparatură modernă a celor două dispensare, din satele Dunăreni și Aliman, nutrind speranța că va obține un sprijin în acest sens din partea Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*