FOTO VIDEO Cutremur urmat de incendiu la un hotel din Mamaia, cu multiple victime – exercițiu ISU Dobrogea

Pompierii ISU Dobrogea și cadrele medicale ale SAJ au intervenit. FOTO Cătălin SCHIPOR

Pompierii ISU Dobrogea, Serviciul de Ambulanță Constanța, jandarmii și poliția au fost angrenați într-un exercițiu de amploare în stațiunea Mamaia.

Potrivit scenariului, în dimineața zilei de 17 mai, însă, în jurul orei 9,20, s-a produs un cutremur, resimțit în Constanța cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut două replici, de 6,5 și respectiv 5,8 grade pe scara Richter, iar la hotelul Flora din stațiunea Mamaia s-a prăbușit casa scării, de la etajul 5 în jos, iar la etajul 9 ar fi izbucnit un incendiu puternic, fiind în pericol zeci de turiști. Pompierii și cadrele medicale au intervenit pentru salvarea victimelor, pentru cele de la etajele superioare fiind necesară intervenția echipajelor cu autoscările și de alpiniști. La fața locului au fost montate și corturile pentru triaj.

Exercițiul desfășurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea și SMURD Constanța, a avut drept scot testarea vitezei de reacție și a modul de intervenire, în situații de urgență, a personalului.

La fața locului au intervenit patru autospeciale de stingere, două autospeciale cu scări, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială de transport personal și victime multiple, două ambulanțe SMURD și o ambulanță terapie intensivă mobilă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*