Cutremur de 5.3 grade pe scara Richter în România

Cutremur în România
Cutremur în România

Un cutremur de magnitudinea 5.3 garde a avut loc la ora 2.11 în România.

Conform Insitutului Național de Fizică a Pământului, coordonatele cutremurului au fost lat 45.747; lon 26.6523, adică în apropierea localității Nereju din județul Vrancea. Magnitudinea seismului a fost de 5.3 grade pe scara Richter, iar adancimea a fost localizată la 91,6 km.

Mișcarea pământului a fost simțită puternic în București, Constanța, dar și în sudul României. Acesta este cel mai puternic cutremur care a avut loc în România în anul 2016, până în luna septembrie.

Cutremurul a fost urmat de o replică, la ora 2.48, tot în județul Vrancea, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter și o adâncime de 76 km.

Locația cutremurului de pe 24 septembrie 2016
Locația cutremurului de pe 24 septembrie 2016

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

6 Comments

  1. In Năvodari la et 5 s-a simțit o singură replică dar foarte lungă. Probabil cele 2 de care spuneți nu am mai apucat sa simt cand a fost pauză. Pot sa zic ca a fost cel mai lung in ultimii 20 ani

    • @Manu: Stați liniștiți. Nu ne putem pune cu natura și nici nu avem de unde să știm când sau dacă se întâmplă un cutremur. Să fim bucuroși că am scăpat așa de ușor de data asta.

  2. Toate site-urile blocate! Nu poti accesa nimic…cu toate ca platesc pentru cel mai bun internet de la RCS RDS si cu toate ca am asa zisul 4G de la Vodafone…

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Terremoto de 5,6 grados escala Richter en Rumania (RO)
  2. Cutremur de 5.6 grade pe scara Richter în România
  3. Cutremur puternic în România! 5,2 grade pe scara Richter | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*