FOTO VIDEO Cumpănenii au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române. Primarul Mariana Gâju: “Vrem să îi învățăm pe tinerii comunei să îi omagieze pe cei care s-au jertfit pentru țară”

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Cumpăna. FOTO Liliana Boioglu

Cumpănenii au sărbătorit ca în fiecare an, la 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Oficialitățile locale, invitații, elevii comunei au depus coroane de flori la monumentele eroilor, militarii de la Topraisar au defilat prin fața cetățenilor, iar la finalul manifestării oamenii s-au prins în Hora Unirii.

Primăria Cumpăna a organizat manifestări pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române. Astfel, a avut loc o ceremonie religioasă, iar apoi autoritățile locale, elevi, sportivii comunei Cumpăna au depus coroane de florie la monumentele eroilor din localitate.

Primarul Mariana Gâju a declarat că dorește ca toți copiii, toți tinerii din Cumpăna să învețe să îi omagieze pe eroii neamului.

“În fiecare an cu mic cu mare, începând de la elevii de la grădiniță, de la Liceul Nicolae Dumitrescu, sportivii comunei Cumpăna care alături de elevi sunt cei mai buni ambasadori ai comunei Cumpăna până la cei care au reprezentat Armata Română, acum sunt contraamirali în rezervă, sunt generali în rezervă, colonei și sunt locuitori ai comunei Cumpăna, am avut cu drag prieteni ai comunei Cumpăna, adeverați prieteni ai comunei care au venit de la Constanța, de la București ca să putem împreună să îi aplaudăm pe militari reprezentanți ai unității militare de la Topraisar, care au defilat în fața noastră a tuturor celor prezenți aici, în fața monumentelor eroilor.

O mare bucurie să putem învăța tinerii comunei Cumpăna să respecte, să omagieze pe cei care s-au jertfit, și-au jerfit viața, au scăldat cu sângele lor pământul scump al patriei ca noi să putem astăzi să trăim liberi, să putem să avem o țară unită și frumoasă cum a lăsat-o bunul Dumnezeu, bogată pe care să o apărăm. Acesta este țelul, mesajul pe care administrația publică locală an de an vrea să îl transmită tinerei generații, să îi conștientizăm pe copiii noștri că acest pământ este casa noastră, este locul sfânt în care s-au născut părinții noștri, dar în care se vor naște viitorii copii ai comunei Cumpăna”, a declarat Mariana Gâju.

De asemenea, în cadrul manifestării o subunitate din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești de la Topraisar a defilat în fața celor prezenți. La finalul evenimentului cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

La Casa de Cultură din Cumpăna a avut apoi loc un moment literar-artistic susținut de elevii din comună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Nu s-a jertfit nimeni pentru tara, toti au facut-o pacaliti ca se jertfesc pentru tara.
    Toto cei care au murit vreodata in razboaie au facut-o pentru cate un “lider” imbecil, care a stiut sa-i minta ca este pentru o cauza buna. Si bineinteles sa-i omoare pe cei care se opuneau razboiului. In trecut n-aveam cum sa vedem asta, insa o vedem acum cu prisosinta in razboaiele actuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*