FOTO VIDEO Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța caută voluntari pentru îngrijirea parcului dendrologic și a pavilionului de echitație

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii caută voluntari pentru parcul dendrologic și pentru pavilionul de echitație. FOTO Paul Alexe

Perioada de carantinare a municipiului Constanța a adus, printre măsurile de siguranță în contextul pandemiei, închiderea muzeelor, iar Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța nu a făcut excepție, fiind nevoit să-și închidă porțile pentru vizitatori. Totuși, iubitorii de animale au posibilitatea de a veni în ajutorul echipei de la CMSN, răspunzând afirmativ apelului făcut de conducerea instituției muzeale, care caută voluntari care să ajute, în această perioadă, la activitățile de curățenie și îngrijire din parcul dendrologic și de la centrul de echitație.

Suntem într-o țară modernă și asta înseamnă și voluntariat. Sunt mulți tineri, și nu numai tineri, care au răspuns pozitiv apelului nostru și le mulțumim. Am făcut echipe de voluntari cu care am lucrat în parcul dendrologic, cu care lucrăm în continuare la activitatea de echitație, voluntari pe care îi invităm și îi așteptăm în continuare, a declarat, pentru CTnews, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr.Adrian Bîlbă.

El explică și cum se poate participa și în ce constă activitatea de voluntariat. Înseamnă că vorbim despre o activitate permisivă în condiții de carantină, pur și simplu oamenii își trec în declarația pe proprie răspundere activități de voluntariat și se deplasează către noi, către locul în care își desfășoară această muncă de binefacere, o muncă în folosul comunității, a comunității de iubitori ai naturii.

Ce facem, concret? Facem curățenie, strângem frunzele, ne simțim bine, păstrăm distanțarea fizică, folosim tot ceea ce înseamnă mijloace de protecție. Vrem să facem bine naturii, vrem să facem bine Delfinariului. Mai mult, am avut și altfel de voluntari, am avut și sponsori, ne-au adus morcovi, ne-au adus pâine, pe care le dăm la animale. În felul acesta, îngrijim, sprijinim animalele care au de trecut printr-o iarnă și au nevoie de un necesar energetic suplimentar.

Cei interesați să facă voluntariat, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, pot trimite cererile pe adresa de email: office@delfinariu.ro, urmând a fi contactați telefonic pentru a fi stabilite toate amănuntele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*