FOTO VIDEO Cisternă încărcată cu 20 de tone de GPL, răsturnată în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Cisternă încărcată cu 20 de tone de GPL, răsturnată în Mihail Kogălniceanu. FOTO ISU Constanța

O autocisternă încărcată cu 20 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat marți, 27 aprilie, în afara carosabilului, pe DN 2A Ovidiu – Hârșova, în zona localității Mihail Kogălniceanu. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, dar pompierii au blocat drumul pe ambele sensuri de mers pentru a preîntâmpina producerea unei tragedii.

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a petrecut în jurul orei 16.00, când ansamblul auto a pătruns în sensul giratoriu aflat la intrarea în comuna Mihail Kogălniceanu. Cisterna se deplasa dinspre Ovidiu către Mihail Kogălniceanu, iar la ieșirea din sensul giratoriu s-a răsturnat. Șoferul, care se afla singur în cabină, a pierdut controlul direcției, iar autocisterna s-a răsturnat în afara carosabilului. Nu a fost nimeni rănit, dar traficul rutier a fost întrerupt pentru desfășurarea intervenției la locul producerii accidentului.

La fața locului au fost solicitați să intervină militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, care, deși nu aveau loc scurgeri de combustibil, din precauție, pentru evitarea producerii unei tragedii, au decis blocarea drumului pe ambele sensuri de mers.

„Pericolul există și asigurăm măsuri preventive până la finalizarea acțiunii, dar, din fericire,  momentan nu sunt scurgeri”, au precizat reprezentanții ISU „Dobrogea”.

În prezent se așteaptă ca la fața locului să ajungă o altă cisternă, care să preia încărcătura din cea răsturnată, iar circulația va fi restricționată până nu va mai fi considerat niciun pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*