FOTO VIDEO Cernavodenii se pregătesc de sărbătoare: între 15 și 21 august, Primăria organizează Zilele Orașului

Sediul Primăriei Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Orașul Cernavodă se pregătește pentru șapte zile de sărbătoare! Începând cu data de 15 august și până pe 21 august, administrația publică locală a pregătit o serie de manifestări cultural-artistice la care sunt așteptați să participe toți locuitorii orașului, dar și oaspeți din localitățile limitrofe. Zilele Orașului Cernavodă se anunță a fi deosebit de interesante, mai ales că ediția din acest an vine după doi ani în care, din modive de pandemie, manifestările au fost anulate.

„După doi ani de zile, în care am făcut o pauză, cauzată de pandemie, în acest an ne dorim să organizăm cel mai frumos spectacol și vor fi mari suprize. De accea, îi așteptăm pe toți cernavodenii la sărbătoarea orașului, începând cu data de 15 august, timp de șapte zile!”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul Șerif Cîrjali.

Organizatorii au pregătit mai multe surprize, nume conoscute ale muzicii românești urmând să evolueze în fața publicului cernavodean.

„După doi ani mai triști pentru lumea culturală, vom reiniția, și la Cernavodă, tradiția organizării frumosului eveniment al Zilelor Orașului. În acest an, va fi o ediție specială, întinsă pe durata mai multor zile de programe deosebite, oferite de către artiști profesioniști, renumiți în lumea muzicală. Începând cu data de 15 august, în ziua festivă pentru comunitatea locală și până duminică, 21 august”, a dezvăluit Sorina Popa, director în cadrul Direcției de Cultură, Muzeu, Bibliotecă în cadrul Primăriei Orașului Cernavodă.

Unul dintre capetele de afiș pentru manifestările din acest an se anunță cea de-a 144-a ediție a Festivalului național de muzică ușoară românească „Axiopolis”.

„În cadrul acestor manifestări va avea loc și cea de-a 14-a ediție a Festivalului național de muzică ușoară „Axiopolis”. Ca în fiecare an, vor participa copii talentați din întreaga țară, care vor concura pe scena Casei de Cultură „I.D.Chirescu”, în fața unui juriu profesionist din care fac parte personalități ale muzicii românești, precum Monica Anghel, Paula Seling și alți profesori renumiți din București și din județul Constanța, precum Teodor Rădulescu, Tănase Garciu și Marius Văduva. Ne așteptăm să fie o ediție deosebită, pentru că noi, în fiecare an, am avut grijă să creștem calitatea culturală a manifestărilor noastre și ne așteptăm ca și în acest an să avem prezente în cadrul festivalului talente din întreaga țară”, a declarat Sorina Popa.  

Ediția din acest an are loc în zilele de 15-16 august, evenimentul fiind deschis pentru patru categorii dee vârstă: secţiunea I – copii cu vârste cuprinse între 6-7 ani; secţiunea II – copii cu vârste cuprinse între 8-10 ani; secţiunea III – copii cu vârste cuprinse între 11-13 ani; secţiunea IV – tineri cu vârste cuprinse între 14-19 ani. În prima zi a festivalului, între orele 10.30-12.30, are loc preselecția concurenților, pentru ca în ziua următoare, de la ora 14.00, să se desfășoare concursul de interpretare.  Apoi, de la ora 18.00, pe scena din Piațeta Centrului Civic din localitate va avea loc Gala Laureaților, ocazie cu care cernavodenii vor fi încântați cu recitalurile susținute de către două dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii românești, Monica Anghel și Paula Seling.

Tot în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Cernavodă, administrația publică locală continuă tradiția sărbătoririi seniorilor din localitate, și în acest an fiind invitați să participe toți cetățenii cu domiciliul în Cernavodă care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie.

„Vom continua tradiția sărbătoririi și premierii seniorilor orașului Cernavoda, cei care împlinesc cinci decenii de căsătorie, iar în data de 20 august îi vom cinsti pe acești cetățeni, le vom arăta respectul nostru față de ei și le vom organiza ca și în anii precedenți o ceremonie deosebită, în cadrul căreia le-am pregătit mai multe surprize”, a mai spus Sorina Popa.

Înscrierile se fac până la data de 15 august 2022, la sediul Primăriei Cernavodă – Centrul de Informare Cetățeni, pe baza mai multor documente. Este vorba despre actele de identitate ale soților, certificatul de căsătorie şi certificatul de deces (în cazul persoanelor văduve).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*