FOTO VIDEO Centrul de vaccinare din Cernavodă, deschis în fiecare week-end, atât pentru localnici, cât și pentru cei din localitățile apropiate și pentru cei aflați în tranzit

Centrul de vaccinare din Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Singurul centru de vaccinare din Cernavodă, care asigură imunizarea populației împotriva virusului Sars-CoV2 cu vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna, își desfășoară activitatea la fiecare sfârșit de săptămână în incinta campusului școlar din localitate (fosta cantină), din strada Cazărmii, nr. 6.

Deși ne aflăm într-o perioadă de relativă acalmie, în așteptarea celui de-al patrulea val al pandemiei, activitatea la centrul de vaccinare din Cernavodă se desfășoară normal. Avem o echipă profesionistă, coordonată de medicul cardiolog Hanna Mohammad Babar, lucrăm conform protocoalelor, conform standardului, după programul stabilit de către autorități. Putem oferi sprijin vaccinând cu Pfizer și Moderna, atât prima doză, cât și rapelul. Cei care doresc să se vaccineze pot veni direct aici pentru programare și vaccinare, dacă nu în aceiași zi, în a doua sau a treia zi, a declarat pentru CTnews, dr. Mihai Taraciuc, medic specialist.

Conform acestuia, centrul de vaccinare din Cernavodă are o capacitate de până la o sută de vaccinări pe zi, fiind deschis nu numai locuitorilor orașului Cernavodă, ci și celor din localitățile învecinate, precum Seimeni, Seimenii Mici, Ștefan cel Mare, Siliștea, Saligny, Rasova, Aliman, Mircea-Vodă, Ivrinezu Mare și Mic, Gherghina, Țibrinu sau Cochirleni, dar și a celor care doar tranzitează localitatea.

Recomand tuturor să vină să se înscrie pentru vaccinare, noi suntem aici, avem un număr de telefon la care pot apela oricând și putem deservi atât cetățenii orașului Cernavodă, cât și toate localitățile învecinate, inclusiv pe cei care sunt în trecere. Deci, cei care vin la mare și vor să facă o pauză la Cernavodă, anunță din timp la numărul nostru de telefon, sună, se programează, iar noi ne adaptăm în funcție de ziua și ora la care estimează că vor ajunge, a explicat dr. Mihai Taraciuc.

Centrul de vaccinare de la Cernavodă, organizat cu sprijinul total al Primăriei din localitate, beneficiază de cele mai bune condiții, fiind organizat un circuit unidirecțional, cu săli spațioase de așteptare pre și post vaccinare și cu personal medical calificat, gata în orice moment să oferă asistență. Până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de reacții adverse severe, dar specialiștii de la centrul de vaccinare sunt pregățiți să ofere primul ajutor și să transporte orice pacient, în timp util, la Spitalul Orășenesc.

Le mulțumim autorităților locale pentru sprijinul acordat, precum și oamenilor care au înțeles că este foarte important să vină aici, să se vaccineze. Pentru a ne asigura că nu vom irosi nicio doză de vaccin, îi rugăm pe cei care doresc să ne viziteze să aibă și puțină înțelegere, să sune mai întâi, pentru a-i programa în așa fel încât să nu risipim nicio doză de vaccin. În alte părți, oamenii își doresc cu ardoare să se vaccineze și nu au posibilitatea. O singură doză înseamnă foarte mult, a precizat medicul specialist.

El atrage atenția asupra faptului că populația nu trebuie să se relaxeze, iar vaccinul le oferă siguranța că nu vor ajunge pe un pat de spital, la ATI, unde șansele de supraviețuire sunt limitate.

Spuneam că suntem într-o perioadă de acalmie, dar lucrurile se vor schimba, cu siguranță, odată cu intrarea în cel de-al patrulea val. Eu le pot recomanda oamenilor să vină să se vaccineze. În primul rând, pentru ei. Deci nu o fac pentru ridicarea restricțiilor, nu o fac pentru a merge la concerte. Marele avantaj al vaccinării este faptul că ne garantează, în proporție de 99 la sută, că nu vom ajunge izolați într-un pat de spital, unde, cu tot sprijinul colegilor noștri de acolo, se poate ajunge la o direcție nefastă, a mai spus dr. Mihai Taraciuc.

Până în prezent, doar aproximativ 20 la sută din populația orașului Cernavodă s-a vaccinat, ceea ce înseamnă că patru din cinci locuitori ai orașului se expun, atât pe ei, dar și pe cei apropiați lor, îmbolnăvirii grave cu virusul Sars-CoV2, un pericol cu atât mai mare cu cât mutația Delta a virusului, care a apărut și în țara noastră, se răspândește mai rapid și este mai puternică și mai periculoasă.

Programul de funcționare a centrului de vaccinare de la Cernavodă este următorul: vineri, între orele 12.00-20.00, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-18.00. Programările, precum și orice informație legată de procesul de vaccinare, pot fi făcute la numărul unic de telefon 021.414.44.25. Deasemenea, programările pot fi făcute prin intermediul platformei electronice (vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare), prin intermediul medicilor de familie, care au obligația legală de a face programările sau, pentru persoanele vulnerabile, la sediul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*