FOTO VIDEO Candidații USR Constanța de la municipiu și județ lucrează la proiecte comune pentru dezvoltarea zonei. Cum vor colabora administrativ Stelian Ion și Remus Negoi

Stelian Ion, candidatul USR la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Stelian Ion, candidatul USR la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de primar al Constanței, Stelian Ion, a susținut o conferință de presă, chiar în fața primăriei tomitane, în care a abordat mai multe subiecte de maxim interes, în contextul apropiatelor alegeri locale. Acesta a subliniat importanța colaborării dintre primar și Consiliul Local, de o parte, și Consiliul Județean și președintele acestuia, de cealaltă.

Nu trebuie să uităm că pe raza municipiului nostru se află niște obiective foarte importante, care nu sunt în subordinea Consiliului Local și a primarului, ci sunt coordonate și administrate de Consiliul Județean. De aceea, este obligatorie această colaborare”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Stelian Ion.

Acesta și-a arătat susținerea pentru Remus Negoi, candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, despre care a afirmat că reprezintă, de departe, cel mai bun candidat pentru această funcție. Colegul meu Remus Negoi este, de departe, cel mai bun candidat și cel mai merituos pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Vedem pregătirea profesională, faptul că are un doctorat în economie, luat pe merit, pe muncă, faptul că are o afacere proprie și știe ce înseamnă greutățile unui om de afaceri, liberal adevărat. Pentru că asta înseamnă să fii liberal, să știi care este zona economică, zona de comerț, care trebuie să funcționeze foarte bine și care trebuie ajutată.

România nu a mers înainte pe baza sistemului bugetar, care, în linii mari, este ineficient, este greoi. A mers înainte, așa cum a putut, cu pași mărunți, pe baza sistemului privat, pe baza firmelor private, care au făcut eforturi foarte mari să se țină pe linia de plutire, să facă profit, să-și plătească angajații, să facă performanță. Pentru asta, am încredere foarte mare în colegul meu Remus Negoi, cu care avem proiecte în comun. Colaborarea cu Consiliul Județean, dar și cu unele ministere, va fi una permanentă, a punctat Stelian Ion.  

Candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de primar al Constanței a dorit să transmită și un mesaj pentru locuitorii județului Constanța, pe care i-a îndemnat să se întâlnească cu colegii săi care se deplasează în toate localitățile județului pentru a sta de vorbă cu oamenii și pentru a afla problemele acestora, astfel încât, împreună cu aceștia, să găsească cele mai bune soluții pentru transformarea la nivel european a comunităților din județ.

Avem localități care se confruntă cu multe probleme și putem să ajutăm foarte mult, iar ceea ce dorim să facem pentru municipiul Constanța dorim să facem și pentru celelalte localități, astfel încât, pe fonduri europene, să se ridice nivelul de trai și felul în care oamenii trăiesc. Să simtă că trăiesc într-un oraș civilizat, că sunt respectați, că este curățenie, că sunt locuri de joacă pentru copii, că au unde să-și ducă copiii la grădinițe, la școli foarte bune, toate aceste chestiuni de care ne lovim zilnic și care ne preocupă”, a mai spus Stelian Ion.

Stelian Ion i-a avut alături de el pe cei din echipa sa de susținători și colaboratori, printre care aceștia aflându-se și Dumitru Caragheorghe, candidat al Alianței USR PLUS pentru Consiliul Local Constanța. Acesta a adus în discuție mai multe aspecte legate de modul în care este gestionat bugetul municipiului de la malul mării, prezentând date concrete, susținute de mai multe grafice și date statistice, care scot în relief o gestionare defectuasă a banului public de către Consiliul Local și actuala conducere a primăriei.

După cum bine știți, cifrele din conturile de execuție bugetară sunt cele care arată puterea unei primării, capacitatea ei de a utiliza fondurile publice, banii cetățenilor. Vorbim aici de alocarea pe capitole de cheltuieli, vorbim și despre capacitatea de a atrage fonduri europene, capacitate de a prioritiza pe diferite capitole de cheltuieli în cadrul bugetării din fiecare an.

Dacă ne uităm pe exercițiul bugetar dintre anii 2016-2019, vom observa niște cifre dramatice și faptul că veniturile totale ale localității noastre sunt într-o scădere de aproximativ 25 la sută, în măsura în care cheltuielile locale scad și ele, dar numai cu cinci la sută. Acest lucru este coroborat cu faptul că fondurile europene sunt absolut inexistente, ceea ce ne duce cu gândul și la faptul că celelalte cheltuieli sunt, de cele mai multe ori, drămuite total deficitar, ineficient și, de multe ori, prin prisma inerției”, a punctat Dumitru Caragheorghe.

Totodată, Dumitru Caragheorghe a atras atenția asupra faptului că primarul în funcție, social-democratul Decebal Făgădău, intenționează să introducă în următoarea ședință de Consiliu Local o propunere de rectificare bugetară, total nejustificată, în opinia candidatului Alianței USR-PLUS la Consiliul Local. Mai mult, acesta opinează că decizia de rectificare bugetară are legătură cu unele cheltuieli pe care actuala administrație dorește să le direcționeze în scop electoral.

În zilele următoare, cu siguranță, vom avea de a face cu o rectificare bugetară pentru acest an, dar ce este important de spus este că această rectificare bugetară vine după o perioadă de pandemie, în care nu au fost înregistrate venituri la bugetul local pe măsura așteptărilor. Totuși, primarul Făgădău dorește să crească veniturile, prin această rectificare bugetară, de la 633 milioane lei la 773 milioane de lei. O creștere de 140 de milioane de lei din pix.

O rectificare bugetară care vine fără să fie publicate conturile de execuție bugetară pentru trimestrul doi, în acest moment nu există decât contul de execuție bugetară pentru trimestrul unu. Deci noi nu știm cum stăm, efectiv, pentru cifrele de pe primul trimestru, deși suntem la jumătatea lunii septembrie, dar venim cu o rectificare bugetară efectiv din pix, care să asigure, teoretic, veniturile ce nu pot fi puse în balanță decât cu cheltuieli ce nu pot decât să aibă legătură cu campania electorală, a încheiat Dumitru Caragheorghe.  

Intitulat “Constanța renaște”, programul Alianței USR-PLUS pentru municipiul de la malul mării este structurat pe 12 capitole, care redau viziunea reformatoare a inițiatorilor cu privire la viitorul pe termen scurt și mediu al Constanței.

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA.

Executat de SC CityVision Media SRL – portal: www.CTnews.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21200251

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*