FOTO VIDEO Aproape 12.000 de elevi constănțeni sunt așteptați să se întoarcă, marți, la școală pentru pregătirea suplimentară a examenelor naționale

Școlile constănțene s-au pregătit să primească elevii în condiții de siguranță. FOTO ISJ Constanța
Peste 2.400 de laptopuri, pentru liceenii constănțeni. FOTO arhiva ISJ Constanța

Școlile constănțene s-au pregătit să primească elevii în condiții de siguranță, un număr de 11.784 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a și ai studiilor liceale, fiind așteptați să participe la pregătirea suplimentară pentru examenele naționale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, unitățile de învățământ din județ au pus în aplicare, în luna mai, măsurile de prevenire și protecție în perioada desfășurării activităților de pregătire pentru elevii din clasele terminale, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

În acest context epidemiologic, un număr de 160 de instituții de învățământ constănțene au luat ca măsuri:

  • organizarea accesului în unitate astfel încât să se păstreze distanța minimă necesară;
  • realizarea dezinfecției mâinilor și a triajului epidemiologic, precum și verificarea temperaturii elevilor înainte de accesul în interiorul școlii;
  • derularea activității de pregătire pe grupe formate în sala de clasă astfel încât să se păstreze distanțarea socială;
  • stabilirea pauzelor de 10 minute la fiecare oră, timp în care spațiul de lucru va fi aerisit;
  • dezinfectarea încăperilor cu substanțe biocide înainte de începerea activității și aerisirea acestora cel puțin 30 de minute;
  • punerea la dispoziția elevilor și cadrelor didactice a măștilor (acestea vor fi colectate în locuri special amenajate), dar și a altor echipamente de protecție;
  • individualizarea pupitrelor (cu ajutorul etichetelor) și reprezentarea grafică a așezării în bancă, la intrarea în sală;
  • asigurarea de dispozitive cu substanță dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât și la intrarea în toalete etc.

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat în cadrul unei inspecții tematice derulate pe parcursul a două săptămâni optima organizare a managerilor școlari pentru desfășurarea în condițiile recomandate a activității de pregătire suplimentară. În acest sens, au fost identificate numeroase exemple de bună practică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Constanța a distribuit directorilor unităților de învățământ, în zilele de 30 și 31 mai, un număr de 266.000 de măști achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o primă tranșă necesară desfășurării optime a pregătirii pentru examenele naționale. La acestea se adaugă 2.000 de kituri de protecție împotriva COVID-19 (măști, mănuși, dezinfectant), asigurate de către echipa „Constanța – Capitala Tineretului din România”, în cadrul Campaniei de donații „Safety Kit pentru educație“.

„Așadar, în perioada 2 – 12 iunie, toți elevii din clasele terminale sunt așteptați în unitățile școlare, în condiții de siguranță”, au mai precizat sursele citate.

În situațiile în care unii absolvenți nu au optat pentru pregătirea suplimentară în școală, managerii și cadrele didactice vor continua activitatea on-line, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau a altor mijloace convenite de comun acord. Până în acest moment aproximativ 65 la sută dintre elevi au declarat că vor fi prezenți în unitatea școlară pentru activitate.

„Este o situație pregătită cu responsabilitate de către colegii noștri din unitățile de învățământ. Măsurile impuse de contextul actual au fost aplicate astfel încât elevii să poată beneficia echitabil de pregătirea pentru examenele naționale în condiții de siguranță și să se poată concentra la firescul parcursului educațional pe care și l-au proiectat. Resursele umane și materiale implicate au făcut dovada unei responsabilizări în masă a cadrelor didactice și, din acest motiv, doresc să-mi felicit colegii din sistem și să-mi exprim încrederea că activitatea se va derula corespunzător”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*