FOTO VIDEO Acțiune de amploare a polițiștilor în municipiul Constanța: sute de sancțiuni, în valoare de peste 67.000 de lei

Acțiune de amploare a polițiștilor în municipiul Constanța. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat seara trecută o acțiune pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, în intervalul orar 20.00 – 01.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi constănțeni, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, pe raza municipiului Constanța. La activități au participat 70 de polițiști și 20 de jandarmi, fiind legitimate peste 600 de persoane și controlate 345 de autovehicule. În urma acțiunii, au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei, dintre care 138 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 46 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În acest context, polițiști din cadrul Secției 5 au constatat faptul că, pe un teren sintetic (acoperit într-un balon), 12 persoane desfășoară activități sportive, acestea fiind legitimate. Reprezentantul societății comerciale în cauză, un bărbat de 64 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice). De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Conform H.G. 935/2020, reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00 -05.00, cu câteva excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*