FOTO VIDEO A început vaccinarea anti-Covid-19 la Cumpăna. Primul imunizat, un veteran de război în vârstă de 104 ani

Primarul Mariana Gâju și veteranul de război Ion Ceapă . FOTO Adrian Boioglu

A fost vaccinat cel mai bătrân român: Ion Ceapă are 104 ani, e veteran de război și locuiește la Cumpăna. Bătrânul Ion Ceapă a acceptat imediat să fie vaccinat pentru a-și menține sănătatea de care are nevoie.

“Aveți în față dumneavoastră pe cel mai vârstnic locuitor al comunei Cumpăna, domnul Ceapă Ion căruia, la 30 martie anul acesta îi  vom organiza aniversarea zilei de 104 ani. Este primul locuitor al comunei Cumpăna care va fi vaccinat în acest moment” a spus primarul Mariana Gâju, avându-l la braț pe bătrânul Ion Ceapă.

Veteranul Ion Ceapă din comuna Cumpăna a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, a văzut moartea cu ochii pe frontul din Caucaz, a simțit foametea pe propria piele, dar și ororile comunismului, iar acum la 104 ani este din nou un exemplu pentru cei din jur. Cel mai bătrân român care s-a vaccinat împotriva virusului Covid 19 a vrut să dea un exemplu tinerei generații și a fost primul localnic vaccinat imediat după deschiderea centrului din comuna Cumpăna.

“Astăzi de dimineață la ora 8 a fost deschis centrul de vaccinare de la Cumpăna, centru avizat încă din data de 21 ianuarie pentru a fi funcțional, atât pentru locuitorii comunei Cumpăna cât și pentru locuitorii comunei Bărăganu. Este deservit în primul moment de către 6 medici, 8 asistente medicale și 10 registratori” a declarat Mariana Gâju, primarul comunei.

“La Cumpăna sunt acum 1200 de doze de vaccin împărțite 60 de doze pe zi, deci sunt 5 pacienți programați pe oră. Este vorba de vaccinul Pfizer” spune medicul de familie Elena Encuţu.

Numai în ziua de 27 februarie s-au înscris online 1200 de persoane, pentru Centrul de Vaccinare de la Cumpăna.  Zilnic vor fi vaccinate 60 de persoane și până pe 20 martie nu se mai pot face înscrieri.

“În acest moment, dacă ar fi o cerere, aceea ar fi că vaccinurile să vină în număr mai mare, pentru ca între orele 8-20 cât este programul de vaccinare, să poată fi vaccinate mai multe persoane. Să știți că la nivelul localității Cumpăna sunt mulți locuitori care doresc să se vaccineze.  Abia aștept și eu să fac acest vaccin atunci când voi avea dreptul, așa cum este stabilit”, a spus Mariana Gâju.

Centrul de Vaccinare din Cumpăna a fost amenajat de primărie într-o clădire ce avea ca destinație Centru Socio-Educativ. Administrația locală a cheltuit 33 de mii de lei pentru dotări specifice: linoleum antibacterian, frigidere performante și materiale consumabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*