FOTO VIDEO 28 migranți irakieni, prinși la granița cu Bulgaria

Migranți irakieni prinși la frontieră
Migranți irakieni prinși la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, douăzeci şi opt de cetăţeni irakieni care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 08.12.2016, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – S.P.F. Negru Vodă au observat, în apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, mai multe persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre R. Bulgaria spre România.

Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul format din 28 de persoane, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, 19 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având vârsta de 1 an şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor irakieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*