FOTO VIDEO 20.000 de oameni au urmărit show-ul aerian de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Show aerian la Mihail Kogălniceanu. FOTO Ovidiu Oprea

20.000 de oameni au urmărit cea de-a doua ediție a Constanța Black Sea Air Show, un eveniment care a avut loc la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Publicul a putut vedea atât evoluții ale militarilor din cadrul Forțelor Aeriene Române, cât și ale piloților din cadrul Aeroclubului României.

Corina Martin, președintele onorific al Asociației Resto Constanța, a declarat pentru CTnews, că își dorește ca acest show aerian să ajungă în top 3 evenimente aeriene organizate în țara noastră.

“Aproape 20 de mii de vizitatori sunt cifrele pe care le aveți în premieră în acest moment, primite de la Jandarmeria Constanța, un succes de public fabulos. Toata zona publicului arată că era nevoie de un asemenea eveniment aerian si cred eu că am dovedit cum se organizează un eveniment impecabil.

De luni avem prima ședință de organizare în comandament pentru august 2024. Suntem extrem de ambițioși să ducem acest show aerian în top 3 evenimente aeriene din România, cel puțin. Și eu abia așteptam să încheiem cu bine această ediție, să ne gândim deja la ceea ce trebuie să pregătim, chiar și mai mult, pentru că ediția din acest an este clar peste măsură față de ceea ce am dovedit în 2019 la prima noastră ediție”, a spus Corina Martin.

Ea a vorbit și despre marele avantaj al unui astfel de eveniment pentru turismul de pe litoral.

“Extrem de mare avantajul, pentru ca nu vorbim de un concert în aer liber, nu vorbim de 50 de concerte în aer liber, nu vorbim de evenimente despre care știm foarte bine că se organizează de altfel, și în cluburi, și în restaurante, și în locații, și pe străzi, și în piețele orașului sau în piețele din stațiunea Mamaia. Noi vorbim de un cu totul alt tip de eveniment.

Show-urile aeriene sunt evenimente foarte iubitede public, sunt evenimente care atrag foarte mult atenția pentru că au câte ceva și pentru cei mici, și pentru cei mari și atrag un public foarte, foarte dornic de a vedea un spectacol aerian, dar și un spectacol de expoziție statică, așa cum ați văzut că am pregătit noi aici. Este un altfel de eveniment, pe care foarte mulți îl văd o singură dată în viață. Turiștii litoralului românesc au nevoie chiar să prindă un asemenea eveniment, se pot considera norocoși, iar pentru Constanța, desigur, un câștig fabulos, pentru că, repet, am arătat cum se organizează un eveniment la cu totul alte standarde și cu un succes fabulos de public”, a afirmat Corina Martin.

Elena Cătălina Vîță, specialist relații publice la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, a vorbit despre cum a fost organizat acest eveniment.

“Este o organizare foarte importantă în ceea ce privește coordonarea tuturor forțelor implicate și aici ne referim și la părțile Aeroclubului României și la Forțele Aeriene Române și la Baza 57 Mihail Kogălniceanu, tot ceea ce înseamnă colaborarea cu instituțiile în ceea ce privește ordinea publică. Ne referim de partea de organizare a publicului, pe partea de amenajare a zonei, astfel încât totul să decurgă în bună regulă pentru public. Publicul să aibă facilități în ceea ce privește servirea unor răcoritoare sau a unor gustări și totodată să existe facilități și maximă vizibilitate pentru public în ceea ce privește această demonstrație aeriană, pentru că, în primul rând, această demonstrație este pentru public”, a declarat Elena Cătălina Vîță.

Comandantul Bazei Aeriane 57 Mihail Kogălniceanu, Cmdr. Nicolae Crețu, a spus că show-ul aerian s-a derulat în condiții de siguranță.

“Mă bucur foarte, foarte mult că totul a decurs normal, deși puțin vântul ne-a făcut surprize și unele evoluții au trebuit să fie ori modificate, fie eliminate, fie înlocuite cu altceva. Îi mulțumesc pe această cale întregii mele echipe care s-a ocupat de planificare și cei care au derulat tot ceea ce ține de planificarea, executarea activităților. Exercițiul demonstrativ și show-ul aerian s-au derulat în siguranță. Suntem preocupați, desigur, de redislocarea tuturor forțelor și mijloacelor și ajungerea pe locul lor de bază, de dispunere, moment în care abia atunci se termină cu totul misiunea noastră și putem să începem partea de analiză.

S-a văzut cu foarte multă căldură din partea publicului. Am văzut foarte multă lume, am avut puțin timp să trec și prin totalitatea zonelor în care publicul a avut acces și am văzut de la mic la mare, de la pasionați de toate felurile, am văzut motocicliști, am văzut pasionați de mașini și sper ca ceea ce mergem să vedem acum în mediu online sau pe unde culegem feedback-ul din partea celor pe care am încercat să îi adunăm și să îi bucurăm cu aceste evoluții, sperăm ca acestea să fie pozitive și să ne gândim cu deschidere și cu atitudine pozitivă către următorul moment de acest gen”, a povestit comandantul Bazei Aeriane 57 Mihail Kogălniceanu.

Spectacolul aviatic a fost deschis cu un moment inedit executat de Forțele Aeriene Române. A urmat apoi un moment prezentat de Fanfara militară, după care un exercițiu tactic executat de Forțele Aeriene Române. Cei prezenți au putut vedea apoi o paradă a mașinilor de epocă și o defilare pe motociclete a reprezentanților Forțelor Aeriene Române.

Publicul a urmărit apoi evoluțiile aeriene ale Aeroclubului României: Solo display EXTRA 300L-AR, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, evoluție TECNAM P2006-SSAVC, formație 5 EXTRA – Șoimii României-AR, formație 3 ulm ICP Savannah-AR, Solo display EXTRA 330SC, formație 3 Cessna 172-SSAVC, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, formație 6 EXTRA-Șoimii României-AR.

De asemenea, Școala Superioară de Aviație Civilă a adus în fața publicului 2 momente deosebite executate de 3 CESSNA 172  și 1 bimotor Tecnam.

Cea de-a doua parte a demonstrației aeriene a fost asigurată de Forțele Aeriene Române cu evoluții specifice: 2 x F16, 9 x IAR330, 2 x C27J Spartan,7 x IAK 52, 1 x Eurofighter, 1Bell 206, 3 x IAR 99 , IAR 316 B, 1 x UAV, EC 135, 2 x UH 60 Blackhawk (SUA),2 x AH 64 Apache (SUA), 2 x CH 47 Chinook (SUA), parașutiști, forțe pentru operații speciale și Formația de acrobație “Iacării acrobați”.

Cea de-a II-a ediție a Constanța Black Sea Air Show a fost organizată de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events,  cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*