FOTO Terenul central al Complexului sportiv CENTENAR 2018 din Cumpăna este gazda evenimentului sportiv „Cupa Diversităţii – Combaterea xenofobiei și discriminării prin sport”

La Cumpăna se joacă „Cupa Diversității“. FOTO Primăria Cumpăna

Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României organizează în perioada 13 – 15 septembrie,  cu sprijinul Federației Române de Fotbal și al Primăriei Comunei Cumpăna, proiectul „Cupa Diversităţii – Combaterea xenofobiei și discriminării prin sport”.

Proiectul, ajuns în acest an la cea de a cincea ediție, cuprinde o serie de manifestări sportive care au ca scop promovarea luptei împotriva rasismului, discriminării, a promovării diversității etnice şi culturale în România şi pentru a încuraja oamenii să preţuiască şi să se bucure de diversitatea societății interculturale.

Evenimentul din acest se desfășoară in cadrul Complexului Sportiv „Centenar 2018” si cuprinde două componente sportive – un turneu de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani – Campionatul de fotbal al tinerilor minoritari, care a avut loc în data de 13 septembrie 2019, participând un număr de 10 echipe și Campionatul de fotbal al minorităților – un turneu de fotbal dedicat seniorilor, jucătorilor neprofesioniști, care se desfășoară în zilele de 14 și 15 septembrie 2019. În cadrul acestui campionat s-au înscris 14 echipe.

Vineri 13 septembrie, în cadrul campionatului pentru copii s-a impus echipa Uniunii Ucrainiene care a învins în finală, echipa Uniunii Elene din România. Pe locul 3 s-au clasat micii fotbaliști de la Partida Romilor Pro Europa.

Sâmbăta 14 septembrie, ora 10.00, a avut loc deschiderea oficiala a Campionatului de fotbal al minorităților la seniori.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții autorității publice locale Cumpăna, împreună cu primarul localității, Mariana Gâju, precum și numeroși invitați, pentru a încuraja și sprijinii necondiționat toate echipele participante în cadrul acestei competiții.

Printre invitați s-au numărat Amet Aledin – subsecretar de stat D.R.I., Ibram Iuseim – deputat U.D.T.R., Ghera Giureci Slobodan – deputat Uniunea Croaților din România, Ali Șenol – subrefecul județului Constanța, Laura Rogobete – președinte Asociația Macedonenilor din România și Florin Sari – manager proiect UEFA – Euro 2020 în România.
Comuna Cumpăna va fi deschisă mereu pentru acest gen de activități, pentru ca sportul la Cumpăna este un mod de viață.

În cadrul competiției, ce se desfășoară pe terenul central al Complexului sportiv CENTENAR 2018 Cumpăna, participa următoarele echipe ale minorităților naționale: Asociația Italienilor din România ”RO.AS.IT.”, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Asociația Partida Romilor Pro Europa, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Democrată Maghiară din România, Uniunea Croaților din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Centrul de zi Stella Maris Carei.

Duminica 15 septembrie, de la ora 9.00 au început sferturile de finala, de la ora 10.55 sunt programate semifinalele, ir finala se joacă de la ora 12.55.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*