FOTO Sub uniforma albastră a jandarmeriei se ascund și suflete mari

Jandarmul Cufioti Gabriel a mobilizat mai multă lume pentru a-l ajuta pe micuț și pe bunicii acestuia. FOTO IJJ Constanța

Pentru mulți, bărbații în albastru înseamnă bastonul dur cu care este aplicată legea atunci când este încălcată. Sub uniforme se ascund însă oameni. Uneori, reușesc să schimbe viața celor cu care se întâlnesc, chiar dacă primul contact este în fața sălilor de judecată.

Povestea despre care vorbim, a început în urmă cu câteva zile, la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact, vineri, 27 octombrie a.c., la Palatul de Justiţie Constanţa. Aici era de serviciu pentru asigurarea măsurilor de siguranță  și a ordinii interioare, plutonierul major

din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. La un moment dat, acesta a observat pe holul instituţiei un băieţel care îi spunea insistent unei persoane în vârstă: “Bunicule, mi-e foame”.

Văzând că bunicul acestuia nu are ce să îi dea, jandarmul i-a cerut permisiunea să îi ofere copilului pachetul său de mâncare. A aflat ulterior că îl cheamă Nicuşor-Andrei, iar cât acesta își potolea foamea, colegul nostru a aflat că soarta nu a fost foarte generoasă cu acesta: mama sa era decedată, iar tatăl lipsit de posibilităţi materiale. Astfel, responsabilitatea creşterii a revenit bunicilor care se aflau la instanţă tocmai pentru efectuarea demersurilor pentru încredinţarea legală a copilului.

Impresionat de povestea micuţului, colegul nostru a cerut permisiunea bunicilor să îl viziteze ulterior pe copil pentru a-i aduce alimente, hăinuţe şi jucării. Acesta, ajutat de alte două familii a fost primit cu braţele deschise, între cei doi luând naştere o frumoasă prietenie. Cu această ocazie, jandarmul a aflat și că cel mic nu a fost vizitat până acum de Moş Crăciun. Auzind aceasta, jandarmul i-a rugat să îl lase să scrie el scrisoarea către Moş, în numele micuţului.

P.S. Moş Crăciun a confirmat vizita la micuţul Nicuşor-Andrei în preajma sărbătorilor de iarnă, solicitând în mod expres să meargă cu o autospecială a jandarmilor. Aşadar, prima misiune în perioada Crăciunului a fost deja planificată.

Prin mobilizarea mai multor oameni de bine s-au adunat bani pentru plata restantă a facturilor, dar și un frigider pentru alimente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*