FOTO Strada Nicolae Iorga din Constanța va fi modernizată: săptămâna viitoare vor fi impuse restricții de trafic

Strada Nicolae Iorga din Constanța va fi modernizată. FOTO Primăria Constanța

Lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Nicolae Iorga vor începe sâmbătă, 8 mai, urmând ca zona carosabilă să fie reconfigurată pentru a fi adaptată măsurilor de resistematizare rutieră. Vor fi amenajate căi de rulare pentru biciclete și zone de parcare.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța, angajații Confort Urban vor interveni sâmbătă cu utilaje pentru decopertarea zonei carosabile pe tronsonul delimitat de strada Panselei și bulevardul Tomis. Se va acționa inclusiv în spațiile destinate parcării autovehiculelor. Intervențiile vor avea loc cu restricții parțiale de trafic rutier, în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Luni, 11 mai și marți, 12 mai, lucrările de frezare a carosabilului se extind pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul Mamaia. Lucrările se desfășoară noaptea, pentru a nu îngreuna traficul rutier, circulația autovehiculelor fiind restricționată alternativ, pe câte un sens de mers, între orele 19.30 – 06.00.

De miercuri noaptea, încep lucrările de asfaltare, cu restricții totale de trafic rutier între orele 19.30 – 06.00. Se va utiliza o mixtură asfaltică stabilizată, un material performant care se folosește la infrastructura rutieră cu trafic intens. Traficul rutier va fi restricționat astfel:

  • miercuri, 12 mai, nu se va circula pe tronsonul cuprins între strada Panselei și bulevardul Tomis;
  • joi, 13 mai, nu va fi permisă circulația pe porțiunea delimitată de bulevardul Tomis și strada Maramureș;
  • vineri, 14 mai, se închide tronsonul delimitat de strada Maramureș și bulevardul Mamaia.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, participanții la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulație şi semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zonele în care se efectuează lucrări”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*