FOTO Spectacol de teatru: Generații – Moștenirea Tăcută, despre impactul experiențelor familiei asupra propriei noastre vieți, premieră în Constanța

Publicul constănțean este invitat la spectacolul de teatru Generații – Moștenirea Tăcută, pentru a descoperi povești din trecut ale căror ecouri le resimțim și acum. O călătorie cronologică prin amintirile noastre de familie. Spectacolul produs și conceput de Asociația Delazero va avea premiera sâmbătă, 14 august la ArtGema Pub (în incinta Harlequin by the Sea pe Bulevardul Mamaia), de la ora 18:00.

Ce impact au experiențele familiei asupra propriei noastre vieți? Cum ar fi dacă le-am cunoaște? Generații – Moștenirea Tăcută spune povestea unei familii surprinsă în momente esențiale ale existenței sale, poveste cu care s-ar putea identifica poate mulți dintre noi. Recomandat părinților, bunicilor și tinerilor.

Reprezentațiile au intrarea liberă, iar accesul se va face doar în baza unei rezervări la adresa generatiimostenireatacuta@gmail.com.

În distribuția spectacolului Generații – Moștenirea Tăcută (regia: Corina Andrian, scenariul: Cristina Tudor) sunt actorii: Andrei Atabay, Andrei Cristea, Lia Marin, George Olar, Victoria Radu , Cristina Tudor. Sound design: Adrian Piciorea. Co-producător: Teatrul Apropo. Producție și suport tehnic: Motorul de Producție.

După spectacolele din București și Giurgiu, Constanța este următoarea destinație din turneul național al Generații – Moștenirea Tăcută, care va mai avea reprezentații după următorul program:

  • Constanța: 14 August – ArtGema Pub, ora 18.00;
  • Babadag: 18 August – Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, ora 20.30;
  • Iași: 23 și 24 August – Muzeul Național al Literaturii Române Iași, ora 19.30;
  • Pașcani: 26 August – Colegiul Național Mihail Sadoveanu, ora 20.30.

Mai multe informații despre spectacolul de teatru găsiți în evenimentul de pe Facebook: Generații- Moștenirea Tăcută- spectacol de teatru sau pe site.

Spectacolul Generații – Moștenirea Tăcută face parte din proiectul cultural cu același nume, care propune utilizarea teatrului ca mediu intrinsec de anulare a barierei dintre generații prin valorizarea procesului de împărtășire a poveștilor, cu scopul de a-i apropia pe adolescenți de părinți și de bunici, generând totodată idei, trăiri și principii care să consolideze legătura dintre ei.

În cadrul proiectului, va avea loc o serie de ateliere de scriere intuitivă și spus povești pentru adolescenți și adulții din viața lor. Atelierele din Constanța vor avea loc pe 15 și pe 16 august, la Mondim, de la ora 10:00 iar Seara de Lectură ”Generații la Povești” va fi în 16 august, de la ora 18:00, în aceeași locație. Participarea la Ateliere și intrarea la Serile de Lectură sunt gratuite.

Mai multe detalii despre ateliere se găsesc în evenimentul de pe Facebook: Ateliere de scriere intuitivă și Seri de Lectură -Generații la Povești, iar înscrierile se fac la: generatiimostenireatacuta@gmail.com.

Organizatorii se angajează să asigure respectarea normelor de igienă și siguranță în perimetrul desfășurării evenimentelor, punând la dispoziție dezinfectant și măști, și asigurând distanțarea fizică între participanți.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: CMBRAE, Teatrul Apropo, Creart, Grădina cu Filme, Muzeul Național al Țăranului Român, Școala Gimnazială Ferdinand din București, Muzeul Județean Teohari Antonescu din Giurgiu, Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea din Giurgiu, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, ArtGema Pub, Mondim Pub, Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Babadag, Centrul Cultural Nicolae Bălășescu Nifon, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Teatrul din Stejar, Colegiul Național Costache Negruzzi, Colegiul Național Mihail Sadoveanu din Pașcani.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Viva FM, Radio Hit, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, Cațavencii, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Ziarul de Iași, Liternet, Observator Cultural, PRwave, Bookblog, The Institute, Iqool, 4arte, Fashion Premium Magazine, CTnews, TLnews, Opinia Giurgiuveanului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*