FOTO Sfânta Sărbătoare a Botezului Domnului, desfășurată cu evlavie în municipiul Medgidia

Sfânta Sărbătoare a Botezului Domnului, desfășurată cu evlavie în municipiul Medgidia

Creștinii ortodocși de pretutindeni prăznuiesc joi, 6 ianuarie, Botezul Domnului, una dintre sărbătorile esențiale ale creștinătății. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, manifestările liturgice devenite tradiție.

Prezenți în număr mare la eveniment, locuitorii municipiului Medgidia alături de reprezentanți ai administrației publice locale au asistat la slujba de sfințire a apei.

Un alt moment multașteptat al manifestării a fost săvârșirea ritualului de aruncare a Crucii în apă. Conform tradiției creștine, preoții aruncă Sfânta Cruce, pentru a fi recuperată și adusă la mal. Datina spune că persoana care va recupera crucea va cunoaște numeroase binecuvântări.

Încurajați de vremea binevoitoare nouă de tineri curajoși s-au întrecut la înot astăzi, în vederea recuperării Sfintei Cruci.

Câștigătorul competiției din acest an a fost Florentin Alexandru Goiceanu, un electrician în vârstă de 37 de ani.

Administrația publică locală a recompensat curajul și credința câștigătorului cu suma de 2000 lei, o diplomă de merit și crucea de lemn, felicitându-i totodată pe toți participanții pentru credința, curajul și ambiția de care au dat dovadă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*