FOTO Secția ATI de la Spitalul de Boli infecțioase Constanța, complet distrusă în incendiu. SMMIT Constanța a fost redeschis pentru pacienți evacuați

Secția ATI de la Spitalul de Boli infecțioase Constanța, complet distrusă în incendiu

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța a fost redeschis, în regim de urgență, în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, pentru a prelua pacienți evacuați în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din localitate.

Activitatea este în plină dinamică, medicii efectuând trierea pacienților în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța (SMUCT), până la această oră fiind preluați 29 de pacienți. Dintre aceștia, un număr de 26 pacienți au rămas internați la SMUCT, iar alți trei pacienți au fost transferați la SMMIT Constanța.

Capacitatea totală a SMMIT Constanța este de 100 de locuri, cu suplimentarea personalului medical. Numărul de paturi care poate fi operaționalizat în maxim 72 de ore este de 56 de paturi (din care, pentru cazurile medii, 20 de paturi cu oxigen de la rețea și 20 paturi cu concentratoare de oxigen), cu personalul existent în acest moment în cadrul SMUCT.

SMMIT funcționează ca secție externă a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța și a fost operaționalizat pe data de 27 septembrie 2020, pentru a prelua cazuri ușoare și medii de infectare cu noul coronavirus.

Întreaga facilitate este organizată într-un grup modular de containere care au înlocuit structura temporară de tip cort instalată inițial pe acest amplasament. Aceasta a fost proiectată de la zero, racordată la toate utilitățile necesare (incluzând instalație de oxigen) și interconectată la sistemul informatic al SMUCT.

Imaginile cu Secţia ATI de la Spitalul de Boli infecțioase din Constanţa arată că încăperea a fost distrusă complet de flăcări. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, una dintre ipoteze fiind o priza defectă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*