FOTO Promisiuni de milioane de lei pentru dotarea Spitalului Județean Constanța și un nou termen limită pentru construcția Spitalului Regional de pe litoral

Oficialii au vizitat Spitalul Județean Constanța. FOTO CJ Constanța

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Finanțelor Publice au făcut o vizită în județul Constanța. S-au făcut inaugurări, promisiuni, dar și critici. 

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va primi o finanțare de 8 milioane lei pentru dotarea cu echipamente medicale moderne. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată în vizită de lucru la Constanța, la invitația președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

“Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții multiple, iar sprijinul pe care îl primim din partea autorităților centrale ne demonstrează că prioritățile noastre sunt orientate corect. Fondurile aprobate pentru dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație sunt deosebit de importante. Totodată, mulțumesc și pentru fondurile suplimentare alocate spitalului județean prin decontări ale Ministerului Sănătății. Acești bani vor fi utilizați pentru a finaliza lucrările de renovare ale Secției de Ginecologie, dar și pentru a demara procedurile de modernizare a Secției de Neurologie”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Cei doi miniștrii au participat și la inaugurarea  Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Astfel, a fost reabilitată și modernizată clădirea și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie. Și Centrul de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari a reprezentant un punct important în cadrul vizitei de lucru a delegației Guvernului României. Lucrările de reabilitare și modernizare sunt efectuate de Primăria Năvodari, dar, la finalizarea acestora imobilul va trece în administrarea Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Consiliul Judeţean Constanţa a alocat suma de aproximativ 1,6 milioane lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea centrului cu echipamente moderne.

„Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes național, având în vedere că este un oraș turistic. Ministerul Sănătății alocă de asemenea 8 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Are nevoie de îmbunătățiri”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătății a avut totuși o atitudine critică față de ceea ce a găsit în Constanța, dar nu numai, afirmând la un moment dat că se observă lipsa interesului și a investițiilor din ultimii ani, cu excepţia ultimilor 2 ani. Însă, situaţia este valabilă pentru întreaga ţară în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor primite de spitale de la stat.

„Dacă nu investim din timp să prevenim, investim mai mult pentru a asigura o calitate a serviciului medical. Legat de Spitalul Regional, este un obiectiv foarte important pentru întreaga țară, nu doar pentru orașul Constanța. Am decis să îmi asum la nivelul Guvernului implicarea foarte activă a tot ceea ce înseamnă Spitalul Regional Constanța”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici. Acesta a adăugat că Spitalul Regional Constanța va fi gata până la sfârșitul lui 2020 și va avea 1.300 de paturi

În ceea ce privește serviciul de urgență de pe litoral, ministru Sănătății consideră că numărul de ambulanțe de pe litoral, sunt puține și ar vrea suplimentarea echipajelor.

“Legat de ambulanţe, pentru că şi asta este o problemă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă este în subordinea Ministerului Sănătăţii, dar achiziţia de ambulanţe este făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, de către domnul ministru secretar de stat Arafat. Din informaţiile pe care le am, şi sunt destul de proaspete pentru că ieri am avut o discuţie cu dânsul, la două tipuri există contestaţii în instanţă. Am început licitaţiile înainte să se modifice legea achiziţiilor şi atunci procedura aceasta de contestare văd că ne ţine destul de mult pe loc. Până atunci au fost detaşate echipaje SMURD suplimentare, dar se pare că nu este suficient din ce am constatat aici, va trebui să detaşăm şi echipaje de ambulanţă”, a afirmat aceasta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*