FOTO Primăria orașului Ovidiu demonstrează că se poate. Locuitorii beneficiază de o ambulanță cumpărată printr-un program transfrontalier

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță. Aceasta vine în completarea achiziției autospecialei pentru stingerea incendiilor.

În prezent, Ovidiu este unul dintre primele orașe din județul Constanța în care s-a reușit semnarea unui contract de cooperare transfrontalieră pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale.

În cadrul proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, ambulanța (tip B) cu toate dotările necesare, a intrat în dotarea departamentului pentru sițuatii de urgență a orașului Ovidiu.

Același proiect mai prevede:

  • achiziția unei autospeciale destinată intervenției la stingerea incendiilor (care deja a intrat în dotarea serviciului și a participat la 4 intervenții de stingere a incendiilor de pe raza UAT Ovidiu);
  • achiziția unui microbuz 13+1 locuri;
  • achiziția unei bărci pentru intervenție rapidă pe lac;
  • elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA România-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*