FOTO Primăria Cumpăna organizează expoziția de pictură “Metamorfoză – Lumină pentru sufletˮ semnată de artista Rodica-Cristiana Marin

Expoziție de pictură la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna organizează Expoziţia de pictură „Metamorfoză – Lumină pentru sufletˮ a tinerei artiste Rodica-Cristiana Marin, ambasadoarea comunei Cumpăna, al cărei palmares  numără zeci de premii  obţinute la concursurile la care a participat de-a lungul anilor. A participat, de asemenea, la numeroase expoziții naționale și internaționale.

Această expoziție este dedicată Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP). Cu această ocazie în holul Primăriei comunei Cumpăna (vineri – 09 septembrie 2022 și sâmbătă – 10 septembrie 2022), sunt expuse o parte din cele mai reprezentative  lucrări ale artistei.

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetățeni sunt invitați să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la initiativa comună a Consiliului Europei și a Uniunii Europene.

Apropierea față de patrimoniul cultural conștientizează sentimentul identitar al locuitorilor, de apartenență la valorile țării, ale regiunii, ale orașului sau ale mediului rural și îmbogățește  cunoașterea diversitații societății noastre, contribuind la o mai bună înțelegere mutuală între cetățeni.

În anul 2022, Consiliul Europei a ales tema „Sustainable heritage”, Patrimoniul durabil – „Împreună, în simbioză cu patrimoniul culturalˮ.

Tânăra artistă  a  fost eleva Colegiului  Național de Arte “Regina Maria” Constanța. În prezent este studentă la Universitatea „OVIDIUSˮ Constanța, secția Științe  Economice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*