FOTO Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, anunță începerea procedurilor pentru construirea unui nou Acvariu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. FOTO Consiliul Județean Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a anunțat că a fost emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Marius Horia Țuțuianu a postat pe pagina sa de Facebook, că turiștii vor avea în curând un nou obiectiv de vizitat pe litoral.

“În curând locuitorii județului Constanța și turiștii care vizitează litoralul vor avea un nou obiectiv pe lista de vizitat. Astăzi s-a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, a transmis Marius Horia Țuțuianu.

El a mai spus că dorește să obțină o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru noul Acvariu.

“Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern”, a explicat președintele Consiliului Județean Constanța.

Marius Horia Țuțuianu a mai precizat că în cadrul noului Acvariu oamenii vor putea să vadă, printre altele, sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase

“Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.). De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc. Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean și va fi, cu siguranță, un loc unde cu toții vom învăța lucruri noi despre viața marină”, a mai spus președintele Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*