FOTO Polaris M Holding pune la dispoziția constănțenilor un număr de WhatsApp de la Poliția Locală Constanța unde oricine poate trimite o sesizare

Gunoi aruncat pe marginea străzii la Constanța. FOTO Polaris M Holding
Gunoi aruncat pe marginea străzii la Constanța. FOTO Polaris M Holding

Compania de salubritate din Constanța vine cu o soluție pentru cei care vor să se implice în campania “Împreună pentru un oraș curat”.

“Ne-am obișnuit să arătăm mereu partea negativa a acțiunilor de salubrizare din oraș, să criticăm, să ne arătăm indignarea. Nu se face cât trebuie, unde trebuie, cum trebuie. Mai greu este să iei atitudine și să te implici puțin în rezolvarea problemelor”, au tranmis reprezentanții Polaris M Holding.

De câte ori nu am observat persoane, care aflate în parcuri sau spații publice aruncă oriunde pet-uri goale și ambalaje de la produsele consumate ad-hoc, doar pentru că ori coșurile sunt prea departe, ori prea pline, ori e mai comod așa.

De câte ori nu am observat persoane, care din mersul propriului autoturism, aruncă resturi de țigări, ambalaje…așa direct pe stradă, pentru că în propria mașînă trebuie să fie curat?

De ce nu luăm atitudine?

Răspunsul de cele mai multe ori este: Nu e treaba mea! E un spațiu public! Dar apoi în față calculatorului, sub siguranță anonimatului, de cele mai multe ori, postăm furioși fotografii cu deșeuri, cu opinii despre cum ar trebui să arate orașul, că în alte țări și în altă localitate e altfel, e mai bine, mai curat.

Acțiunile de ecologizare desfășurate de angajații firmei de salubrizare se concretizează zilnic în cantități enorme de deșeuri colectate din alte locuri decât cele special amenajate pentru colectare. De multe ori se strâng munți de deșeuri de pe străzi, terenuri publice, locații preferate pentru o depozitare necorespunzătoare, dar la îndemână.

Dar ce facem noi pentru un oraș mai curat?

Cu implicare și conștientizare a responsabilității fiecăruia dintre noi, prin educație și spirit civic în ceea ce privește păstrarea curățeniei putem face împreună pași importanți pentru a avea un oraș așa cum ni-l dorim.

“Împreună pentru un oraș curat!”

Pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care vizează curațenia orașului va rugăm să sesizați Dispeceratul Poliției Locale Constanța la nr. de tel. 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799.606.142 cu rugămintea de a transmite fotografii și detalii despre locația și incidentul observat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*