FOTO Noi provocări pentru pușcașii marini: marșul tactic de instrucție, de peste 30 de kilometri

Noi provocări pentru pușcașii marini: marșul tactic de instrucție. FOTO Regimentul 307 Infanterie Marină

Instrucția și exercițiile în teren se intensifică pentru pușcașii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină ”Heracleea”.

Astfel, în perioada 11 – 13 mai, subunitățile regimentului au executat un marș tactic de instrucție pe mai multe itinerare de peste 30 de kilometri în cadrul etapei a II-a, ce a avut ca scop căutarea și realizarea contactului cu inamicul, pentru capturarea acestuia – grupuri de cercetare-diversiune parașutate în adâncimea zonei costiere și elemente terorist-paramilitare locale.

Alături de colegii lor mai experimentați, cei mai tineri dintre pușcașii marini s-au familiarizat cu tehnicile și procedurile de acțiune pe timpul marșului, cu reacția la diferite amenințări în câmpul tactic și cu procedeele expeditive de orientare în teren, toate acestea pentru a-și însuși deprinderile unui adevărat pușcaș marin, acest exercițiu reprezentând testul final, moment în care, ei au avut ocazia să demonstreze că fac față rigorilor carierei de militar.

O altă experiență inedită a constituit-o amenajarea și organizarea bivuacului pe timpul nopții, situație în care vigilența pușcașilor marini a fost pusă la încercare de către inamicul marcat de către cercetașii regimentului.

În cele trei zile, pușcașii marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină ”Heracleea” de la Babadag au acționat pe trei direcții pentru a acoperi zona lagunară Razelm – Sinoe, infanteria marină fiind unica forță specializată, dotată și instruită, capabilă să execute supravegherea și siguranța raioanelor lagunare, litorale și de deltă, mediul de acțiune și specificul misiunilor unității conferindu-i acestei unități un caracter de unicitate, atât în Forțele Navale, cât și în Armata României.

Determinarea și anduranța au fost cuvintele cheie, iar rând pe rând militarii și-au testat deprinderile individuale și colective de luptă, rezistența psihică la efort fizic prelungit, precum și aptitudinile de orientare în teren, acumulate până în acest moment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Mars tactic de 30 km pentru cautarea inamicului in secolul XXI? Inamicul poate fi gasit in zilele noastre instantaneu de dronele de cautare si neutralizat de echipe aduse cu mijloace aeriene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*