FOTO Neregulile din zona litoralului și a apelor din județul Constanța pot fi sesizate la ABADL pe un număr de WhatsApp

Nisipul de pe plajă nu este gratuit. FOTO ABADL

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral pune la dispoziția cetățenilor posibilitatea de a face sesizări direct pe un număr de telefon mobil cu WhatsApp pentru a ușura comunicarea și a beneficia de sprijin foto video în identificarea celor care sunt reclamați. 

Nisipul de pe plajă luat „că și așa este destul“ le va aduce unor constănțeni un „premiu“ între 10.000 și 20.000 de lei pe persoană fizică sau între 75.000 de lei şi 80.000 de lei pe persoană juridică.

Reprezentanții ABADL au descoperit în urma unor sesizări primite de la constănțeni, mai mulți indivizi pe litoralul constănțean care încărcau saci de nisip direct de pe plajă în autoutilitare și mașini. Aceste fapte, comise de persoane fizice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Inspectorii din cadrul ABADL au solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor identificarea posesorului autoutilitarei după fotografiile şi filmuleţul video, în vederea sancționării acestuia.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor.

„Avertizăm constănţenii că potrivit legii extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, a canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora constituie contravenție și se sancționează conform art. 88, alin. 1 lit. a“, au precizat reprezentanții ABADL.

De asemenea, Inspecția Bazinală de Apă din cadrul A.B.A.D.L. a fost sesizată că pe malul lacului Siutghiol a fost depozitat moloz. Reprezentanții instituției au sesizat Primăria Constanța în a cărui administrarea se află lacul, dar și Garda de Mediu pentru identificarea persoanei și pentru a fi luate măsurile care se impun

„Din aceste motive, rog cetățenii să sesizeze astfel de cazuri la dispeceratul instituției și să trimită fotografii în acest sens ori de câte ori cred că legea este încălcată, pentru că numai împreună vom reuși să ne bucurăm de ape și plaje curate, de un mediu curat”. Datele de contacte ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral:
Telefon centrala/secretariat: 0241/67.30.36; 0241/48.61.00; 0788.23.57.56 ; 0788.23.57.57
Dispecerat (permanent): 0241/67.30.24;
Tel WhatsApp: 0745.34.92.09“, a transmis Bogdan Bola, directorul ABADL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*