FOTO Musulmanii din Cumpăna s-au adunat la moschee de Kurban Byram

Barbatii musulmani s-au strans de dimineata la moschee

Credincioșii musulmani de pretutindeni celebrează pe 1 septembrie, Kurban Bayram ( Sărbătoarea Sacrificiului ) unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică, ce are loc la finalul pelerinajului organizat la Mecca.

Locuitorii comunei Cumpănă de etnie musulmană, au fost prezenți la Geamie încă de la primele ore ale dimineții pentru a se rugă.

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim ( Avram, pentru iudeo-creștini ) cel care, pus să aleagă între dragostea față de unicul să fiu și adorația lui Allah, optează pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. Ibrahim este dispus să-și sacrifice fiul, pe Ismail, dar Allah,văzându-i hotărârea și nestinsa credința, al trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel lamă cuțitului tăie gâtul animalui, nu pe cel al copilului mult iubit.

Această zi este celebrată de musulmanii din întreagă lume, fiind recunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, reconfirmând credința în Allah.

Tradiția sacrificării unui animal ( berbec, oaie, miel, bivol sau capră ) de către fiecare musulman adult înstărit, a apărut în anul al ÎI-lea al Islamului, având smnificația unui gest de bunăvoință și adorare a lui Alah, credinciosul musulman oferind în dar nevoiașilor două treimi din animalul jerfit și oprind pentru cină de familie doar o treime din Kurban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*