FOTO Musulmanii din Cumpăna s-au adunat la moschee de Kurban Byram

Barbatii musulmani s-au strans de dimineata la moschee

Credincioșii musulmani de pretutindeni celebrează pe 1 septembrie, Kurban Bayram ( Sărbătoarea Sacrificiului ) unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică, ce are loc la finalul pelerinajului organizat la Mecca.

Locuitorii comunei Cumpănă de etnie musulmană, au fost prezenți la Geamie încă de la primele ore ale dimineții pentru a se rugă.

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim ( Avram, pentru iudeo-creștini ) cel care, pus să aleagă între dragostea față de unicul să fiu și adorația lui Allah, optează pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. Ibrahim este dispus să-și sacrifice fiul, pe Ismail, dar Allah,văzându-i hotărârea și nestinsa credința, al trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel lamă cuțitului tăie gâtul animalui, nu pe cel al copilului mult iubit.

Această zi este celebrată de musulmanii din întreagă lume, fiind recunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, reconfirmând credința în Allah.

Tradiția sacrificării unui animal ( berbec, oaie, miel, bivol sau capră ) de către fiecare musulman adult înstărit, a apărut în anul al ÎI-lea al Islamului, având smnificația unui gest de bunăvoință și adorare a lui Alah, credinciosul musulman oferind în dar nevoiașilor două treimi din animalul jerfit și oprind pentru cină de familie doar o treime din Kurban.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*