FOTO Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Poarta Albă este aproape de final. Primăria a investit circa 4,5 milioane de lei pentru a le oferi elevilor și profesorilor condiții de învățământ de nivel european

Școala gimnazială nr. 1 Poarta Albă. FOTO Primăria Poarta Albă

Primăria comunei Poarta Albă a reușit să obțină o finanțare de aproape 4,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar întreaga sumă a fost investită într-un proiect complex de reabilitare și de extindere a Școlii Generale nr. 1 din Poarta Albă.

Concret, soluția propusă de proiectant a vizat recompartimentarea parterului existent la corpul C1 și amenajarea unei noi clădiri, corpul C3, pe structura D+P+E. Astfel, în cel mult două luni, școala va dispune de patru săli de clasă noi și moderne, la care se adaugă grupuri sanitare noi, o cancelarie spațioasă, dar și o sală de sport, care va servi și ca spațiu pentru organizarea de serbări și spectacole. De asemenea, noul corp de clădire este prevăzut cu o cameră tehnică dotată la zi, spații de depozitare pentru materialele didactice și nu numai, precum și un spațiu dedicat pentru activitățile de secretariat.

„Principalul obiectiv pe care îl avem în vedere odată cu implementarea acestui proiect este îmbunătățirea infrastructurii în educație la nivelul comunei Poarta Albă și, implicit, creșterea calității educației copiilor noștri”, a ținut să puncteze primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

În prezent, Școala Generală nr. 1 din Poartă Albă dispune de un teren de 5.722 de metri pătrați, din care circa 1.770 de metri pătrați vor reprezenta suprafața totală construită, la finalul acestui proiect.

„Reabilitarea și extinderea Școlii Generale nr. 1, prin reabilitarea corpului de clădire C1 și prin adăugarea unei noi construcții, respectiv corpul C3, era necesară atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Noile condiții astfel create vor duce, cu siguranță, la creșterea nivelului calității învățământului în mediul rural”, este de părere primarul Vasile Delicoti.

El a mai menționat că transformarea Școlii Gimnaziale nr. 1 într-una cu standarde europene va motiva atât cadrele didactice, cât și elevii.

„În calitatea noastră de administratori publici, am înțeles cât de importantă este implicarea Primăriei pentru accesarea unor astfel de investiții care să sprijine și să promoveze îmbunătățirea calității, dar și a accesului la învățământ în mediul rural. Prin transformarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Poarta Albă într-o unitate de învățământ care întrunește toate standardele actuale propuse de la nivel european, suntem siguri că vom potența atât capacitatea de muncă și motivația cadrelor didactice, dar mai ales îi vom stimula pe elevi să își dea mai mult interesul pentru a participa la procesul de învățământ”, a mai adăugat primarul comunei Poarta Albă.

Investiția astfel realizată vine să completeze eforturile constante ale Primăriei Comunei Poarta Albă de a moderniza din ce în ce mai mult infrastructura și dotările de care au nevoie copiii și tinerii din localitate. În trecut, administrația publică locală a reușit să reabiliteze și să extindă pavilionul C2 al Școlii Generale nr. 1, iar un alt proiect a vizat dotarea aceleiași unități școlare, precum și a liceului din Poarta Albă cu instrumente și echipamente IT, respectiv tablete cu acces la internet, facilități obținute prin accesarea de fonduri europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*