FOTO Membrii ACoR Constanța s-au reunit vineri, 12 martie, pentru a dezbate problemele de ordin administrativ

Membrii ACoR Constanța s-au reunit pentru a dezbate problemele de ordin administrativ. FOTO ACoR

Biblioteca Județeană Constanța a găzduit vineri, 12 martie, Adunarea Generală Ordinară a filialei județene a Asociației Comunelor din România (ACoR).

Potrivit ACoR, lucrările au vizat dezbaterea problemelor de ordin administrativ, fiind aprobate în unanimitate raportul de activitate al filialei județene Constanța pe anul 2020, execuția bugetului de venituri si cheltuieli, bilanțul contabil dar și proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe anul în curs. De asemenea, președintele Mariana Gâju a prezentat proiectele de viitor ale filialei județene Constanța a ACoR.

Invitat în cadrul ședinței, directorul Camerei de Conturi a Județului Constanța, Ion Bobe, și-a arătat deschiderea și dorința de colaborare cu toate unitățile administrativ teritoriale ale județului, prin realizarea de parteneriate de lucru între instituția ce o reprezintă și primăriile fiecărei comune din județ.

Auditorii angajați ai Serviciul de Audit Public Intern ai filialei județene ACoR au luat de asemenea parte la lucrările ședinței.

Pentru o mai bună comunicare cu cetățeanul și o transparență în deciziile din cadrul aparatului administrativ, se dorește ca în viitorul apropiat fiecare comună a județului Constanța să implementeze programul Monitorul Oficial Local, pe platforma EMOL.ro.

Din partea ACoR Daniela Șofineți a prezentat proiectul „Consolidarea cooperării dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale”, SIPOCA 750, ce are ca obiectiv general dezvoltarea și implementarea mecanismelor de coordonare, cooperare și consultare între MDLPA și structurile asociative ale administrației publice locale. Astfel, Asociația Comunelor din România va desfășura o serie de activități prin care să analizeze funcționarea procesului intern actual de consultare legislativă, posibilitățile de dezvoltare a acestuia pe baza nevoilor și problemelor din teritoriu și realizarea unui instrument IT&C compatibil cu instrumentul IT&C al MDLPA, precum analizarea instrumentelor de comunicare existente la nivelul ACoR și identificarea de căi de îmbunătățire a dialogului între reprezentanții comunelor din România, între aceștia și ACoR, între aceștia și MDLPA și, implicit, Guvernul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*