Sute de militari, români și străini, participă la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE 23”, condus de Centrul 39 Scafandri

Centrul 39 Scafandri organizează și conduce Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE 23”. FOTO: SMFN

Peste 300 de militari români și 50 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia vor participa, în perioada 19 – 30 iunie, cea de-a XIII-a ediție a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE”. Acesta este organizat de Forțele Navale Române, în perioada 19 – 30 iunie, în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și în portul militar Constanța, și este condus de Centrul 39 Scafandri.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la exercițiul „EP MCM DIVE 23”, Forțele Navale Române participă cu Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, Nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, Nava rapidă de scafandri „Venus”, două remorchere de radă și port, două ambarcațiuni rapide de tip RHIB, un centru de analiză și evaluare a datelor pentru lupta antimină, o echipă de meteorologie și oceanografie (METOC), două detașamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), un detașament de scafandri de mare adâncime, o echipă de poliție militară și un elicopter IAR-330 Puma Naval, iar Forțele Aeriene Române participă cu un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, un elicopter IAR-330 și două avioane IAR-99.

„Exercițiul EP MCM DIVE 23 contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante. Totodată, desfășurarea exercițiului are rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța”, au precizat reprezentanții SMFN.

Festivitatea de deschidere a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership MCM DIVE 23” s-a desfășurat luni, 19 iunie, în portul militar Constanța, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Auraş-Liviu Coman.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*